SERIE A

Senzacionalni Poljak srušio Atalantu, Milan juri prema Ligi prvaka

Foto: EPA-EFE

MILAN je napravio bitan korak prema plasmanu u Ligi prvaka pobjedom kod Atalante 3:1 u 24. kolu Serie A. Gattusova momčad skroz je uspjela limitrati drugi najbolji napad Italije – Atalanta je zabila 51 gol dosad, jedan manje od lidera Juventusa.

Atalanta - Milan Live Score

Počelo je loše za gosta. Švicarac Remo Freuler precizno je pogodio za vodstvo domaćina u 33. minuti poslije lijepe asistencije Slovenca Josipa Iličića s desne strane.

Milan odličan u drugom poluvremenu

Djelovalo je kao da će Atalanta, koja u 2019. nije imala ni jedan poraz, srušiti još jednog velikana nakon Juventusa u kupu te Intera u prvenstvu.

Talijani su se sprdali s njegovim prezimenom. Danas Ševčenko s njim želi fotku

Međutim, Milan se vratio golom senzacionalnog poljaka Krzysztofa Piateka u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Lijepo ga je ubačajem našao Ricardo Rodriguez, a Poljak je majstorski, iz prvog dodira sa stoperom Djimsitijem na leđima uspio neobranjivo pogoditi u mrežu Etrita Berishe.

Rossoneri, za razliku od većine protivnika na Atleti Azzuriju, nisu bili inferiorni igrom. Milan je skroz zaustavio moćnog Duvana Zapatu u napadu, a prema naprijed imali su i raspoloženog Turčina Hakana Calhanoglua koji je krasno izvana pogodio za preokret u 55. minuti.

Berisha se ispružio koliko je mogao, no lopta je završila u njegovom lijevom kutu.

Rossoneri jure prema Ligi prvaka

Milan je pobjedu zapečatio preko Piateka u 61. minuti. Iz kornera je ubacio Calhanoglu, a Piatek je bio najspretniji i ispred Berishe s pet metara pogodio glavom za konačnih 3:1.

Sada je Poljak drugi strijelac lige sa 17 golova, prvi je Cristiano Ronaldo s dva više. 

Atalanta se pokušavala brzim akcijama vratiti u utakmicu, no jalovo je to bilo. 

Mario Pašalić proveo je na klupi svih 90 minuta kod domaćih, a Ivan Strinić nije bio ni u zapisniku kod gostiju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više