LIGE PETICE

Sergio Agüero se javio nakon vijesti o prekidu karijere

Foto: EPA

PREMA informacijama koje je danas u javnost pustio Catalunya Radio, koje su prenijeli svi španjolski mediji, Sergio Agüero ima ozbiljnu srčanu aritmiju i više se ne smije baviti profesionalnim sportom jer bi opterećenja na utakmicama za njega u najgorem slučaju mogla biti kobna. Svoje zdravstveno stanje sad je prokomentirao i sam Barcelonin nogometaš.

Agüero je, podsjetimo, stigao u Barcelonu ovog ljeta kao slobodan igrač nakon što je deset godina bio član Manchester Cityja. Za taj klub je odigrao 390 utakmica i zabio 260 golova i u njemu stekao status legende. Želja mu je bila doći u Barcelonu i pridružiti se suigraču iz argentinske reprezentacije Lionelu Messiju.

Ispostavilo se ubrzo da je Messi napustio klub i potpisao za PSG, a sam Agüero se našao na popisu ozlijeđenih igrača. Kad je zaliječio ozljedu, počeo je skupljati minutažu te je dosad za Barcelonu odigrao 165 minuta u pet utakmica i zabio jedan gol. Pitanje je hoće li te brojke rasti.

Agüero: Samo pozitivno

Prije deset dana pred kraj prvog poluvremena susreta protiv Alavesa primio se za prsa, legao na travnjak te je morao izaći iz igre. Prebačen je u bolnicu, a pretrage su otkrile probleme. Klub je potvrdio da ga neće biti barem tri mjeseca.

Sad je Agüero na Twitteru prokomentirao informacije koje su se pojavile.

"Zbog svih glasina želim vam reći da pratim savjete klupskih liječnika, radim testove i liječim se. Napredak bi trebao biti vidljiv za 90 dana. Samo pozitivno", poručio je.

Pročitajte više