Koronavirus

Šest zaraženih nogometaša u jednom danu. Prekinute Premier liga i Bundesliga

Grafika: Index

PANDEMIJA koronavirusa prekinula je i otkazala većinu sportskih natjecanja na svijetu. Krenulo je otkazivanjem NBA lige rano ujutro po našem vremenu, a odgođene su sve utakmice do kraja sezone zbog pozitivnog testa na koronavirus Rudyja Goberta, centra Utah Jazza. Nastavilo se otkazivanjem velikog broja utakmica europskih liga, pa kasnije i prekidom većine natjecanja.

Upitni su Liga prvaka i Europsko nogometno prvenstvo. UEFA je sazvala krizni sastanak te će u utorak, 17. ožujka, izaći u javnost s više konkretnih informacija o tome što će se dalje događati. Prekinut je nogomet u Engleskoj, prekinut je HNL odlukom HNS-a da se otkažu sve nogometne aktivnosti do kraja ožujka. Isto su učinili Hrvatski rukometni savez i Hrvatski košarkaški savez. Naknadno je prekinuta i Bundesliga, a Sampdorija je objavila danas i da su četiri igrača tog talijanskog kluba zaražena koronavirusom. 

L'Equipe je objavio informaciju da će se Euro odgoditi za 2021. godinu, ali službene potvrde za to još nema. Tijekom dana potvrđeno je da je šest nogometaša zaraženo koronavirusom, a to su redom: Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby, Dušan Vlahović i Luca Killian. 

Tijekom cijelog dana pratili smo događanja u svijetu nogometa vezana uz koronavirus, a kako je to izgledalo, možete pogledati ispod.

22:00 Luca Kilian, nogometaš Paderborna, prvi je nogometaš iz Bundeslige koji je pozitivan na koronavirus. 

21:30 FIFA je odlučila da se generalna pravila, koja klubovi moraju poštovati kada je u pitanju puštanje nogometaša na reprezentativne akcije, ne moraju poštovati za utakmice u ožujku i travnju.  

20:45 Srpske novosti doznaju da je Slaviša Kokeza, predsjednik Srpskog nogometnog saveza, u bolnici gdje će biti testiran zbog sumnje na koronavirus.

20:30 Serie A je potvrdila da planira nastavak sezone u sljedećih nekoliko mjeseci te da ne bi trebalo doći do potpunog prekida lige, piše Goal. 

20:00 Diego Maradona oglasio se o koronavirusu. 

"Nije to problem koji možemo riješiti u 15 minuta, ključna je edukacija i društveni napredak, moramo biti ozbiljni", rekao je Maradona čije riječi prenosi Marca. 

19:16 Potvrđeno je da je Dušan Vlahović, nogometaš Fiorentine i srpske reprezentacije, pozitivan na koronavirus. Više o tome OVDJE

19:00 Predsjednik Engleskog nogometnog saveza izjavio je kako Premiership vjerojatno neće biti završen, više OVDJE

18:35 Milan je objavio da će biti prvi klub koji će se od 23. ožujka vratiti treninzima. 

18:30 Javnosti se obratio i zaraženi trener Arsenala, Mikel Arteta. Što je imao za reći pročitajte OVDJE

18:20 Organizatori Gira d'Italia, prve od tri biciklističke Grand Tour utrke, u petak su objavili da su prisiljeni odgoditi natjecanje najboljih biciklista svijeta, koje je trebalo biti održano u svibnju (9. - 31. 5.), zbog utjecaja pandemije koronavirusa. 

18:10 Nakon Manola Gabbiadinia potvrđeno je da su još četiri igrača Sampdorije zaražena koronavirusom. U pitanju su Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina i Morten Thorsby. Više pročitajte OVDJE

17:40 Oglasio se i Cristiano Ronaldo. 

"Svijet se nalazi u vrlo teškoj situaciji koja zahtijeva potpunu posvećenost svih nas. Danas vam se ne obraćam kao nogometaš, nego kao sin, otac, kao čovjek koji je zabrinut zbog nedavnih događaja. Jako je važno da svi poslušamo savjete WHO-a i vladajućih vezane uz trenutnu situaciju. Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Želim poslati poruku svima koji su izgubili nekog sebi bliskog, želim se solidarizirati sa svima koji se bore s koronavirusom kao moj suigrač Daniele Rugani i ponoviti da podržavam vrhunske stručnjake koji nam pomažu dok ugrožavaju svoje živote", napisao je Ronaldo. 

17:20 Kvalifikacije za Afrički kup nacija službeno su odgođene za sljedeću godinu. 

16:35 Otkazano je 26. kolo njemačke Bundeslige. O daljnjim otkazivanjima tek će se raspravljati. 

16:25 David Moyes nalazi se u samoizolaciji nakon što je bio u kontaktu s Mikelom Artetom, zaraženim trenerom Arsenala. 

16:10 Nekoliko nogometaša engleske treće lige nalazi se u izolaciji zbog koronavirusa, uključujući i nogometaše Petersborougha, momčadi koja je u FA Cupu nedavno igrala protiv Portsmoutha i Arsenala. 

15:40 PSG je otkazao sve treninge u svim momčadima. 

15:00 Everton je izdao priopćenje u kojem navodi kako jedan igrač ima visoku temperaturu. Moguće je da se zarazio koronavirusom, ali ime igrača još uvijek nije poznato. 

14:12: Formula 1 započinje sezonu u svibnju

F1 objavila je kako će započeti sezonu početkom svibnja, ali da točan datum još treba utvrditi

13:59 U Juventusu traje kaos zbog laži oko Dybale

>>Više pročitajte na ovom linku

13:48 Otkazane još dvije utrke Formule 1!

Formula 1 potvrdila je da se otkazuju još dvije utrke. Nakon što je otkazan početak F1 sezone i VN Australije, odgodu su doživjele i VN Bahreina i VN Vijetnama. 

13:45 Rijeka prekinula sve aktivnosti, igračima preporučena samoizolacija

Rijeka se oglasila službenim priopćenjem u vezi koronavirusa. Prvoj ekipi preporučena je samoizolacija, prekidaju se sve aktivnosti u klubu.

Opširnije OVDJE.

13:29 Osijek zabranio ulazak u Gradski vrt

NK Osijek prekinuo je sve aktivnosti u sljedeća dva tjedna, objavili su na svojim stranicama.

>>Više pogledajte na ovom linku

13:27 Popis zaraženih sportaša

OVDJE možete pogledati popis svih sportaša koji su zaraženih koronavirusom

12:58 Juve potvrdio da Dybala nije pozitivan na koronu

Sinoć se pojavila lažna informacija kako je Paolo Dybala pozitivan na koronavirus, no ona je brzo demantirana, a sada je isto napravio njegov klub Juventus.

"Kategorički demantiramo takve tvrdnje", stoji u službenom priopćenju kluba.

12:48 Odgođeno i škotsko prvenstvo

Škotski nogometni savez također je prekinuo nogomet u toj državi zbog pandemije koronavirusa

12:08 Nogomet u Engleskoj je stao!

Donesena je službena odluka da se nogomet u Engleskoj prekida barem do 4. travnja, uključujući Premier ligu!

>Više na ovom linku

12:00 Generalni direktor Leganesa ima koronavirus

Martin Ortega, generalni direktor španjolskog prvoligaša Leganesa, ima koronavirus.

11:35 Započeo krizni sastanak u Engleskoj

Sky Sports javlja da je započeo sastanak u Engleskoj na kojem će se odlučivati o zaustavljanju nogometa u državi do daljnjega.

Jedan od šefova Aston Ville Christian Purslow stigao je u Paddington, sjedište Premiershipa, i napomenuo da bi klubovi trebali učiniti "pravu stvar".

Sky Sports dodaje da bi bilo iznenađenje da klubovi ne prihvate obustavu prvenstva.

11:14 UEFA odgodila Ligu prvaka i Europa ligu sljedeći tjedan

UEFA je odgodila sve utakmice koje su se trebale igrati sljedeći tjedan u Ligi prvaka, Europa ligi i svim natjecanjima mlađih kategorija, što znači da ni juniori Dinama neće igrati.

>Više na ovom linku

10:59 Everton u samoizolaciji

Everton je treći premierligaški klub koji je objavio da je u samoizolaciji nakon Chelseaja i Arsenala. Podsjetimo, Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja je prvi igrač u Premier ligi koji je pozitivan na koronavirus, a prije njega je pozitivan bio i Mikel Arteta.

U ovim trenucima traje veliki krizni sastanak u Engleskoj na kojem se odlučuje o ukidanju nogometnih natjecanja u državi.

10:25 Detalji odnosa igrača Jazza s Rudyjem Gobertom

Najupućeniji NBA insider Adrian Wojnarowski objasnio je detalje odnosa Rudyja Goberta, prvog zaraženog koronavirusom u NBA-u, sa svojim suigračima u Utah Jazzu. Ukratko, stvari nisu dobre.

Više na ovom linku.

09:32 Englezi zaustavljaju prvenstva?

Simon Hughes, novinar Athletica, tvrdi da će EFL prekinuti sve lige do daljnjega. EFL kontrolira sve engleske lige osim Premiershipa pa teoretski i dalje postoji šansa da se ovaj vikend igra Premiership. 

09:10 Vijest da je Norveška odgodila utakmicu za Euro protiv Srbije je lažna

Internetom se proširilo da je norveška vlada odgodila sve sportske događaje do 15. travnja, što znači da se utakmica dodatnih kvalifikacija u Oslu protiv Srbije neće održati na taj datum, ali izgleda da je riječ o lažnoj vijesti.

Službena objava odgode nigdje ne postoji, a srpski Žurnal prvi je objavio vijest.

08:20 Hitan sastanak u Engleskoj

Engleske vlasti su jučer objavile da neće zaustavljati sport unatoč pandemiji koronavirusa, no to bi se moglo promijeniti danas nakon hitnog sastanka. 

Naime, menadžer Arsenala Mikel Arteta i igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi imaju koronavirus. Svaka liga u kojoj je otkriveno da je neki igrač zaražen za sada je odgodila natjecanje.

08:07 Njemačka neće imati prvaka?

Manuel Veth, novinar koji piše za Forbes i Transfermarkt, javlja kako se u Njemačkoj priča da bi Bundesliga mogla biti otkazana bez proglašenja prvaka.

Prve četiri momčadi bi se kvalificirale za europska natjecanja, dok nitko ne bi ispao, pa bi se od sljedeće sezone igralo s 22 ekipe, a pet momčadi bi ispalo. Takva odluka bi mogla stupiti na snagu u ponedjeljak.

 

07:56 Formula otkazala prvu utrku sezone

Formula 1 otkazala je prvu utrku sezone u Australiji. Nakon brojnih kritika vozača i momčadi te povlačenja s utrke McLarena zbog pozitivnog nalaza na koronu jednog člana njihovog tima, Formula 1 ipak neće održati prvu utrku sezone zbog pandemije.

 

07:54 Francuzi također zaustavili nogomet

Francuski nogometni savez donio je odluku o zaustavljanju utakmica prve i druge lige do daljnjega. 

U Europi se ovog vikenda zasad igraju samo prvenstva u Engleskoj, Škotskoj, Njemačkoj, Turskoj, Grčkoj i Rusiji, ali treba reći kako ima još dovoljno vremena da se i navedene utakmice odgode.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

lige odgode svoja natjecanja.

 

Pročitajte više