Seviljski derbi bez pobjednika

Foto: Getty Images

VEČERAS se odigrala većina utakmica 37. runde španjolskog prvenstva. Najveći dobitnici dana su Villarreal te Real Betis i Sevilla koji su i matematički osigurali grupnu fazu Europa lige.
 
Real Sociedad posljednji ligaški ogled sezone s Barcelonom na Camp Nouu dočekat će u slavljeničkom raspoloženju. Pobjedom nad Leganesom s 3:2 oprostio se od Anoete i domaćih navijača koji su ovacijama i skandiranjem nagradili kapetana Xabija Prieta koji će se koncem sezone umiroviti.  
 
Alaves je nastavio sa serijom dobrih rezultata. Rutinsku pobjedu ostvario je protiv Athletico Bilbaa koji je porazio s 3:1.
 
Real Betis i Sevilla remizirali su u seviljskom derbiju koji je okončan 2:2. U borbi za direktan plasman u Europa ligu predstojeće sezone Sevilla je do 81. minute vodila 2:1 te se uoči posljednjeg kola bila približila Real Betisu na dva boda. Ipak, Real Betis izjednačio je devet minuta prije kraja utakmice te je uoči posljednjeg kola ovjerio nastup u grupnoj fazi europskog natjecanja. Unatoč remiju, Sevilla je također osigurala Europa ligu koju će pokušati izboriti preko kvalifikacija.
 
Villarreal je s 4:2 pobijedio Deportivo de La Coruñu na Riazoru te je 18. trobodom u sezoni osigurao skupine Europa lige. Već na poluvremenu vodio je 3:0, no pobjedu je potvrdio tek u posljednjim minutama dvoboja kada je poentirao za konačnih 4:2.
 
Atletico Madrid je minimalnim rezultatom porazio Getafe (1:0), kao i Valencia Gironu (1:0). Budući drugoligaš Las Palmas izgubio je protiv Eibara s 0:1.
 
U sutrašnjim susretima Barcelona će se sučeliti s Levanteom i Espanyol s Malagom.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više