Šibenčani desetkovani u Koprivnici: "Prvenstvo je ipak važnije od Europe"

DANAS se igraju dvije posljednje utakmice prvog kola HNL-a u kojem se u 20.30 sastaju Slaven Belupo i Šibenik te Cibalija i Osijek.

Slaven Belupo će na svom Gradskom stadionu u Koprivnici dočekati načeti Šibenik. Zlatko Dalić otišao je s klupe Farmaceuta i ostavio prostor za najveće ovoljetno pojačanje, povratak Mile Petkovića. Nema više iskusnih Čavala, Posavca, Šafarića, Jurića, nova imena u koprivničkim redovima su provjerena imena poput Labudovića, Bagarića, Milardovića i Bušića. Uz prošlogodišnje adute u likovima poput Rodića, Kokalovića, Rogulja i Vojnovića, Belupo se s pravom nada pobjedničkom otvaranju.

Nije ni počela sezona, a najsimpatičnija momčad protekle dvije sezone, Šibenik, naišao je na velike probleme. Nesretno su ispali iz Europe, Branko Karačić podnio je ostavku, a svlačionica narančastih nalikuje na bolničku sobu punu ranjenika. Pomoćni trener Godinić od posljednje utakmice na raspolaganju nema Husmanija, Eleza, Fuštara, Medvida, Bulata, Spahiju i Jurčevića, a o nedostatku Ermina Zeca uzaludno bi bilo trošiti riječi. Jedini plus jest povratak starog majstora Dražena Govića koji je stekao pravo nastupa.

Da možda ipak nešto od samog početka nije štimalo u momčadi Šibenika dao nam je naslutiti sad već bivši trener Branko Karačić:

"Možemo pričati o dobrim i slabim stranama utakmice s Anorthosisom, ali ne i o drugim stvarima u klubu. Sve što vas zanima pitajte vodstvo kluba, ne mene", izjavio je Karačić za SD.

No, drukčije misli Ivan Medvid koji smatra da je Šibenik spreman za početak prvenstva:

"Žao mi je što smo ispali iz Europe, ali nama je najvažnije prvenstvo koje je u europskom zanosu malo tko spominjao", mišljenja je iskusni Medvid.

Slavonski derbi: Uzdrmana Cibalia dočekuje Osječane

Nakon što su jedan protiv drugog zaključili prošlogodišnje prvenstvo, sudbina je htjela da međusobnim ogledom otvore novo.
Vječiti slavonski derbi između Cibalije i Osijeka igra se večeras u Vinkovcima.

Domaćini su, na žalost, ispali iz Europe protiv nejakog Cliftonvillea, rane su još nezaliječene, a na noge stiže "mrski neprijatelj" iz susjedstva. Misli Stanka Mršića usmjerenu su samo na Osijek koji se u prijelaznom roku dobro pojačao i svoje ciljeve usmjerio jako visoko. Od početka utakmice najavljena je i velika uzdanica ovogodišnje Cibalije, bivši zagrebaš i hajdukovac Mladen Bartolović koji već dugo muku muči s ozljedom.

S druge strane Osječani najavljuju pohod na sva tri boda. Iako u sastavu Bijelo-plavih više nema Vide i Pavličić, Osječani su jači za iskusnog povratnika Smoju te Pelaića i Lukačevića, uzdaju se u tradiciju koja ih mazi već nekoliko posljednjih godina. Ipak, jaki adut trenera Steinbrucknera jesu napadači Miličević i Barišić, dvojac koji vrlo lako može izluditi bilo koju obranu HNL-a.

Pročitajte više