Šibenik

Šibenčani na stadionu odali počast legendi kluba, Bačelić-Grgić zaplakao

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

NOGOMETAŠI i navijači na stadionu Šubićevac u utakmici Šibenika i Istre odali su počast nedavno preminuloj legendi kluba Draženu Goviću. Igrači i stručni stožer Šibenika nosili su majice na kojima su pisali stihovi: "Kad ugasin zadnju sviću, odem nebu previsoku, živija san i umrit ću sa Šibenikom u mom oku."

Stipe Bačelić-Grgić dobio je Govićev dres s brojem 20, koji je klub odlučio umiroviti, a nogometaš Šibenika pustio je i suzu. U 20. minuti utakmice publika je pustila 41 balon u nebo. Baloni su bili u narančastoj i crnoj boji, a navijači su s tribina skandirali ime Dražena Govića.

Tragično preminuo

Gović je poginuo u teškoj prometnoj nesreći koja se prije 12 dana oko 6:30 dogodila na cesti Dubrava - Gospodarska zona Podi kod Šibenika. U nesreći su smrtno stradale dvije osobe, a jedna od njih je Gović. Rođen je 29. travnja 1981. godine u Šibeniku, a osim za klub iz rodnog grada, veznjak je igrao i za Hajduk, Mosor, Zadar, belgijski Mouscron, brunejski DPMM te kanadski Brentford Galaxy.

Gović je za Šibenik odigrao 63 prvenstvene utakmice u kojima je postigao i namjestio 12 golova. Dodajmo i da dres s brojem 20 u Šibeniku ove sezone nosi Antonio Marin, no od iduće sezone više ga nitko neće nositi na leđima narančastog dresa.

Pročitajte više