HNL

ŠIBENIK - ISTRA 1:0 Šibenik osigurao ostanak, drama s VAR-om do 112. minute

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

ŠIBENIK je izborio ostanak u HNL-u nakon što je u 33. kolu kod kuće s 1:0 pobijedio Istru.

Jedini gol na utakmici postigao je Suad Sahiti u 54. minuti, ali utakmica će se najviše pamtiti po drami s kraja utakmice.

Neviđena drama s VAR-om na kraju utakmice

Istri je u petoj minuti sudačke nadoknade dosuđen penal i sudac je pokazao crveni karton za Batarela. Međutim, nakon čak sedam minuta čekanja VAR je odlučio da je prije penala Vuk bio u ofsajdu pa su poništeni i penal i crveni karton nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćih igrača.

Istra je sada na dnu s 10 bodova manje od Šibenika, a do kraja su ostala tri kola.

Momčad iz Pule će se za ostanak boriti protiv Varaždina i Lokomotive, a teoretski može stići i ekipu Slaven Belupa.

Suad Sahiti je junak Šibenika

Prvo poluvrijeme utakmice bilo je siromašno. U četvrtoj minuti Martin se našao u dobroj prilici, ali onda je uslijedila oprezna igra na obje strane. Tek pred kraj poluvremena Šibenik je zaprijetio preko Bulata i Suada Sahitija, a Istra preko Hare.

Nakon devet minuta igre u drugom dijelu Suad Sahiti je nakon ubačaja Alvara Martina pogodio za 1:0, a VAR je i taj gol provjeravao čak tri minute jer je sudac najprije dosudio ofsajd.

Šibenik je izgledao sigurno, a onda je u 74. minuti ostao s igračem manje. Bailone je bio nepažljiv i bespotrebno je grubim startom srušio Silvu kod Istrinog kaznenog prostora.

Istra premalo pokazala

U finišu susreta Šibenik je preko Emira Sahitija i rezerviste Ampema mogao do sigurne pobjede, a na drugoj strani ponovno je prijetio Hara.

Prava drama nastala je u petoj minuti sudačke nadoknade kada je Batarelo srušio Vuka, a sudac pokazao na penal. Sudac je isključio Batarela, ali je nakon čak sedam minuta VAR poništio i penal i crveni karton. Šibenik je tako stigao do pobjede kojom je osigurao ostanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više