Šibenik povijesni iskorak traži na Poljudu, amateri u Vinkovce stižu dovršiti posao

ŠIBENIK i Cibalia večeras igraju uzvratne utakmice 2. kola kvalifikacija za Europa ligu na domaćim terenima. Šibenčani brane prednost od 2:0 sa Cipra, a Cibalia mora nadoknaditi zaostatak od 1:0 iz Sjeverne Irske.

> Apsolutni krah: Šibeniku za povijest na HTV-u desetominutna reportaža u jedan u noći

> Šibenik ipak na Poljudu dočekuje Ciprane

> Senzacija: Šibeniku velika pobjeda na vrućem Cipru

> Cliftonville u Vinkovce dolazi s pogotkom prednosti: Cibalia poražena unatoč dominaciji

> Cliftonville slavi: U Hrvatskoj možda napravimo i korak više

> Cibalia računa na podršku publike: 60-ak navijača Cliftonvillea stiže u Vinkovce

Šibenik je nakon nekoliko dana neizvjesnosti uspio dogovoriti domaćinstvo na Poljudu za uzvratnu utakmicu protiv Anorthosisa u kvalifikacijama za Europa ligu. U prvoj utakmici Šibenčani su ostvarili povijesnu pobjedu protiv jakog protivnika, koji je prije dvije sezone igrao Ligu prvaka. Strijelci za Karačićevu momčad bili su Sandro Bloudek i Stipe Bačelić-Grgić.

U uzvratu se nakon suspenzije na teren vraća Alispahić, pa bi Šibenik trebao biti još čvršći i opasniji, no ne treba podcijeniti Ciprane, koji su u proteklih 20-ak godina skupili veliko iskustvo u Europi. Prošle su sezone ispali u 2. kolu kvalifikacija Europske lige od crnogorskog Petrovca nakon produžetka u uzvratnoj utakmici u gostima. Šibenik ima povijesnu priliku izboriti prolazak u 3. kolo u kojem će kao nositelj igrati protiv pobjednika iz susreta TPS Turkua i Cercle Bruggea koji danas igraju u Finskoj, a domaćin brani 1:0 iz prve utakmice. Iako na Poljudu neće imati pravu domaću atmosferu kao što bi imali na ispunjenom Šubićevcu, Šibenčani se nadaju velikoj podršci publike u Splitu, koja bi im trebala pomoći ostvariti europske ambicije.



U Vinkovce stiže 60-ak Iraca

Cibalia je u prvoj utakmici protiv Cliftonvillea nesretno poražena sa 1:0 nakon što su gotovo cijelu utakmicu dominirali i konstanto prijetili protivničkom golu. Sjevernoirska momčad poluamatera slavila je pogotkom Caldwella u 82. minuti.

Vinkovčani su bili razočarani, najviše zbog propuštenih prilika koje su zapucali njihovi napadači. Novi vratar Matković uspješno je zamijenio Antolovića (prodan u Legiju Varšava) i s nekoliko dobrih intervencija spasio Cibaliju od još kojeg pogotka. U uzvratu će pred svojim navijačima Vinkovčani napasti od prve minute, jer bi bilo što osim prolaza Cibalije bilo veliko iznenađenje. No, ni Irci neće doći "spuštenih hlača", a na stadionu pored Bosuta bodrit će ih, prema najavama, oko 60 navijača. Trener Cliftonvillea Eddie Patterson svjestan je da njegova momčad igra protiv profesionalaca, ali ipak se nada da mogu ponoviti igru iz prve utakmice. Najavio je da u Hrvatsku dolaze napraviti korak više.

Trener Cibalije Stanko Mršić igračima je objasnio važnost utakmice i svoja očekivanja te bi trebali biti sto posto spremni za juriš na pobjedu. Pobjednik ovog dvoboja u 3. će kolu kvalifikacija igrati protiv CSKA Sofije već u utorak.

Pročitajte više