HNL

Šibenik se prodaje Kolumbijcima, gradsko vijeće prihvatilo ponudu

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

HNK ŠIBENIK uskoro će preuzeti investitori tvrtke Football Smart International, piše portal Šibenik.in.

Zaključak je to nakon današnje sjednice šibenskog gradskog vijeća.

"Na natječaju su zaprimljene dvije ponude: tvrtke Football Smart International d.o.o. registrirane u Zagrebu, koja je ponudila 751 tisuću kuna te tvrtke Galaxy Capital iz Maroka, koja je ponudila 420 tisuća kuna. Prihvaćena je ponuda tvrtke Football Smart International", rekao je na sjednici pročelnik za financije Slobodan Tolić.

Dvojica vijećnika protiv

Protiv prodaje su bila samo dva vijećnika, a jedan od njih je nezavisni vijećnik Ivo Glavaš.

"Gdje nalazite ove ponuditelje? Ovog ste našli u Kolumbiji. Za ne povjerovati. Prvo ste ga pokušali prodati kontroverznom Indijcu, ali onda su intervenirali državni organi. Tko je taj misteriozni Eduardo Fernando Zapata Sierra? Zašto ste klub praktički poklonili? Možete li pronaći nekog respektabilnog kupca i prodaju obaviti onako kako se to radi u zapadnim zemljama? Očito ne možete. Kolumbija je proglašena visokorizičnom državom u području pranja novca. Tamo raste i proizvodnja kokaina. Vi morate znati tko je taj Eduardo Fernando Zapata Sierra. Niste ni znali tko je prvi kupac, pa vidite kako je to završilo. Molimo da nam dostavite dokaz o poslovanju Kolumbijca."

Sada slijedi proces dobivanja dozvole Ministarstva turizma i sporta. Tvrtka Football Smart International sada je dužna uplatiti novac i pružiti sva potrebna jamstva.

Osim spomenutog Glavaša, protiv kupnje Kolumbijaca je glasao i Dalibor Perak. Četvero vijećnika je bilo suzdržano, 14 je glasalo za.

Podsjetimo, Grad Šibenik je svoje dionice pokušao prodati u dva navrata. Prvi put nije bilo ponuda, dok drugi put potencijalni kupac nije pružio potrebne garancije.

 

Pročitajte više