Europska liga

Simon Rožman: Možda ćemo na pumpi kupiti koje pivo, to je naša proslava

Nel Pavletic/PIXSELL

MOMČAD Simona Rožmana plasirala se u skupine Europske lige prvi put nakon 2017. godine. Riječani su slavili na gostovanju kod Kopenhagena s minimalnih 0:1

Pogodak u 20. minuti je djelo domaćeg braniča Petera Ankersena koji je nakon lijepog prodora i udarca Franka Andrijaševića pospremio loptu u svoju mrežu.

Lopta se odbila od grede i pogodila nesretnog Ankersena, a golu je prethodio sudar Kopenhagenovih stopera Nelssona i Sigurdssona.

Izjave Riječana:

Simon Rožman, trener Rijeke: Najvažnije je da su igrači vjerovali. Bila je nevjerojatna mobilizacija ovih posljednjih 10 dana, svi u klubu su radili nevjerojatan posao. Kada osjetiš takvu podršku kao trener, onda ti je puno lakše razmišljati o utakmici. Ovo je fantastičan uspjeh za naš klub u ovim okolnostima, Europa liga je tu, mi živimo svoje snove."

"Jako dobro smo se pripremili i vjerovali da možemo pobijediti. Ima još puno mana u našoj igri, visili smo nekoliko puta, ali pokazali smo kvalitetu. Nismo ih pustili u previše prilika i iskoristilo smo ono što su nam ponudili."

"Nisam ja bitan, bitan je klub. Radim svoj posao i živim svoje snove."

“Kako ćemo se proveseliti? Možda ćemo na pumpi kupiti koje pivo, ne znam. Najvažnije je da smo prošli. Ovo je pobjeda za naše navijače, zahvaljujemo se svima”

Pročitajte više