Video - Šimunić i Modrić najkritičniji: Moramo bolje, utakmica traje 90 minuta!

SLAVEN BILIĆ u poluvremenu je bio rječit u svlačionici. Modrić, Lovren, Srna, Joe... redom su govorili da ih je upravo izbornik motivirao nakon šokantnog kraja poluvremena s kojeg su ispraćeni salvom zvižduka.

> "Biliću odlazi?": Nema problema, ja ću otić, ali ću se plasirat na Euro

> Video - Šeks i Marković birljiraju: Ustaški povici? Ma ja vam nečujem dobro!

> Veliki udarac za Nanu: Tribine prvi puta vikale Biliću odlazi!

> Slavene, promijeni ime u Srećko

> Video: Grčka remizirala u Latviji, Hrvatska na vrhu skupine uoči "rata u Ateni"!

> Dva lica Hrvatske: Modrić i Eduardo okrenuli utakmicu protiv Izraela

"Bilo je zaista jako teško na početku, znali smo da nam treba pobjeda i to nam je stvorilo male probleme na otvaranju. No, ipak smo imali dosta šansi. Na kraju smo primili taj glupi gol. Uspjeli smo se koncentrirati, pomogao nam je puno i crveni karton Izraela. Ne znam što se dogodilo kod pogotka, mislim da je lopta nekoga pogodila...", nizao je dojmove Dejan Lovren.

"Izbornik nam je u poluvremenu rekao da se dignemo i da se ponašamo kao da se ništa nije dogodilo. Rekao nam je da ćemo sigurno pobijediti i imamo je pravo. Saznali smo tada i da Grčka gubi u Latviji i to nas je dodatno motiviralo. Što se zvižduka navijača tiče, mogu ih shvatiti. Svi žele da zabijemo gol u prvoj minuti, ali treba imati strpljenja. Mislim da su na kraju uživali u utakmici"

Ispred svlačionice su prolazili i bivši Vatreni. Super uglađeni Kruno Jurčić u pratnji obitelji...

Jarni: Bolje da ne komentiram

"Nije se bilo lako dignuti nakon onog pogotka. No, ispalo je odlično. Joe? Bio je dobar, pratio sam sve...."

Robert Jarni nije želio komentirati.

"Bolje da ništa ne govorim"

I to je komentar, zar ne?

Mandžukić: Vidite da se ipak vraćam u obranu

Mario Mandžukić bio je sretan jer nam je Euro nadohvat ruke.

"Bilo je teško, na poluvremenu nam je izbornik rekao da sigurno pobjeđujemo... Zabili smo brzi pogodak u nastavku i upravo to nam je trebalo. Zvižduci? Ma... idemo sada po Euro, mislim da su navijači na kraju zadovoljni"

Je li Mandžukić zadovoljan svojom igrom? Ovaj put neće biti kazne zbog izbjegavanja defenzivnih zadaća kao kod Magatha...

"Zadovoljan sam, evo vidite da se vraćam u obranu. Ma, ne želim ni komentirati tu kaznu. Borio sam se, trčao, i makar nisam zabio pogodak, mogu biti zadovoljan"

Šimunić: Moramo početi igrati 90 minuta

Joe Šimunić još nije u potpunosti zaliječio stres zbog povratka u HNL. No, uvijek je iskren u odgovorima, to ima svoju cijenu.

"Prvo poluvrijeme bilo je jako loše, drugo dobro. Mi moramo početi igrati 90 minuta, jer u suprotnom... Očekujem da ćemo u Grčkoj to postići i izboriti Euro. Samo na taj način možemo ostvariti plasman."

Kakav je osjećaj bio na Maksimiru?

"Bilo je lijepo igrati u Zagrebu, kao što je lijepo igrati i u Splitu. Navijači ponekad pretjeraju, mislim da nam to ne treba. Ali tako je to, razumijem da su navijači ponekad razočarani. I večeras su zviždali, ali moraju znati da mi uvijek zaista dajemo sve od sebe. Moja igra? Ma, bitno da smo pobijedili. Dobro mi je došlo ovih 90 minuta, daj Bože samo zdravlja... Trener će odlučiti hoću li istrčati u derbiju na Poljudu, ali ja sam spreman"

Osjeća li Joe pomanjkanje želje, neku zasićenost u reprezentaciji?

"Ne slažem se s tim. Prvi smo u grupi, nekad ne igramo dobro kao što možemo, ali vjerujem da će biti bolje"

Luka Modrić bio je čovjek preokreta. Konačno smo ga vidjeli nasmijanog.

"Imamo 20-ak dana do Grčke, moramo se dobro pripremiti i odraditi posao do kraja. Samo da svi dođu zdravi. Znam da ste svi bili pomalo razočarani našom igrom na Malti, ali tamo je bilo najbitnije pobijediti. Imali smo pet-šest mrtvih šansi, to Malti na njihovom terenu rijetko tko stvori. Zabili smo tri gola, a i večeras smo imali strašno dobrih razdoblja u igri. Zabili smo tri gola u deset minuta. Činjenica jest da mi moramo i možemo bolje. Uvjeren sam da ćemo to napraviti"

Kako stoje stvari u Tottenhamu?

"Super sam, posebno nakon ovog gola. Nisam želio ljude u reprezentaciji opterećivati sa svojim transferom. Nije mi se ostvarila želja da odem, ali što mogu. Profesionalac sam i odradit ću svoje obveze na pravi način. Siguran sam da ću za klub igrati kao i do sada, ali vidjet ćemo koliko će mi vremena trebati da se vratim u kolotečinu"

Pročitajte više