Sinovčić: Namještanje utakmica je miljama daleko od nas

TRAGOM vijesti o navodno namještenoj utakmici između Zadra i Hajduka 26. travnja ove godine koja je završila rezultatom 0:3 za komentar smo zamolili alfu i omegu nogometaša iz Stanova, vanjskog suradnika Zadra Renu Sinovčića.

Podsjetimo, za utakmicu Zadra i Hajduka strani mediji javljaju su neki igrači Zadra bili potkupljeni s 30.000 eura kako bi osigurali da Hajduk zabije što više golova! Plan im je očito pošao za rukom, Bijeli su uvjerljivo slavili, a kladioničarska mafija na ovu je utakmicu navodno uplatila 70.000 eura. Ova informacija stigla je od neslužbenih izvora u njemačkom Državnom odvjetništvu.

"Sve što mogu i želim reći o tome jest da su to obične gluposti i insinuacije", kazao nam je Sinovčić koji nije bio puno rječitiji ni kad smo ga upitali za komentar činjenice da se Zadar već drugi put (Kwedija internet  ispovijest o namještenoj pobjedi Zadra protiv Šibenika prošla je nekažnjeno op.a) našao u središtu afere oko namještanja utakmica:

"Sve polazi od ulice i kafića, što ja tu mogu..."

"Znate što ću vam reći, ulica lansira sve te priče. Što ja mogu kad neka priča o dogovorenim ishodima utakmica krene iz nekog kafića i odjednom svi bruje o tome", rekao je Sinovčić u razgovoru za Index.

Sinovčić je još odbacio tvrdnje o bilo kakvim nepravilnim radnjama u i oko kluba prokomentiravši kratko i pozivanje glavnog tajnika HNS-a u središte Uefe u Nyonu na izvanredni sastanak koji je krovna europska nogometna organizacija sazvala za srijedu u 11 sati:

"To što je Srebrić pozvan da sudjeluje na tom sastanku ne mora ništa značiti. Ja vam samo mogu sa stopostotnom sigurnošću kazati kako su sve te priče o namještanjima otkad sam ja u klubu miljama daleko od nas, to je nešto čime se mi ne bavimo", završio je Sinovčić.

Pročitajte više