Sir Alex Ferguson: Kazna Eduardu je pravedna, ne bih bio sretan da moj igrač napravi takvo nešto

"SIMULIRANJE nikako nije prihvatljivo i Uefa je ovime poslala snažnu poruku zbog iznimne važnosti natjecanja. Kazna je pravedna i ostaje nam samo za nadati se da će svi iz ove Uefine odluke izvući pouke." Ovim riječima odobravanja je odluku krovne europske nogometne organizacije o zabrani dvaju nastupa Eduarda prokomentirao menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Video - Rooney: Nikada nisam namjerno pao u kaznenom prostoru

Nema sumnje kako će ove riječi trenera Crvenih đavola izazvati salve burnih komentara, tim više što Ferguson, koji kao da je zaboravio na identičan potez Waynea Rooneyja u nedjeljnom derbiju protiv Arsenala, nije stao na tome:

"Ja sigurno ne bih bio zadovoljan da moj igrač napravi takvo nešto. Ne bih to rekao javno, ali ne bih bio sretan", osvrnuo se Ferguson na stav Arsenea Wengera koji je, naravno, stao u obranu našeg reprezentativca uz dodatak:

Ferguson razumije Wengerov stav: Naš je posao da zaštitimo igrače

"Kada javno kritizirate vašeg igrača dovodite se u opasnost da nestane dobra atmosfera iz svlačionice. Naš je posao da zaštitimo i zadržimo momčadski duh i dobar štimung iz svlačionice i zbog te činjenice smo svi mi treneri na neki način sebični.

Ferguson nije propustio naglasiti kako su i neki njegovi ugledni kolege također osudili Eduardov čin odnosno pozdravili odluku Uefe: "Realov Manuel Pellegrini, Juventusov Ciro Ferrara i Bordeauxov Laurent Blanc - svi se oni slažu s kaznom. Nijedan trener ne može biti ponosan na simuliranje svog igrača, pogotovo ako im taj čin donese pobjedu", kazao je Ferguson kojemu je upravo Rooneyev pad u šesnaestercu pred Almunijom okrenuo dvoboj protiv Topnika.

Na kraju je izrekao svoj prijedlog kako spriječiti slučajeve simuliranja: "Edukacija je najbolji način, od najmlađih kategorija pa do seniora. Svi mi imamo odgovornost, djelomično i igrači, koji itekako utječu na najmlađe."

Pročitajte više