NBA LIGA

Sixersi pronašli "kariku koja nedostaje" i usput doveli srpskoga gorostasa

Foto: Getty Images / Guliver Image

PHILADELPHIA 76ersi pronašli su čovjeka koji im je nedostajao u pohodu na NBA titulu, a usput su dobili i najvišeg igrača lige.

Šest igrača uključeno je u trejd između Sixersa i LA Clippersa. Ključni igrač u trejdu je krilo Tobias Harris, koji dolazi u Philadelphiju s Bobanom Marjanovićem i Mikeom Scottom, a u drugom smjeru idu Landry Shamet, Wilson Chandler, Mike Muscala i četiri picka na draftu, među kojima dva prve runde.

Nakon trejda za Jimmyja Butlera, u kojem su ostali bez Darija Šarića i Roberta Covingtona, Sixersi su tražili igrača koji bi nadomjestio ulogu hrvatskog reprezentativca i pronašli su ga u Harrisu, koji je u Clippersima igrao najbolju sezonu karijere. S prosjecima 20,7 koševa i 7,9 skokova te 42,2% šuta za tricu, bio je ozbiljan kandidat za prvi nastup na All Star utakmici, ali ipak nije izabran.

Nadalje, Harrisu na kraju sezone istječe ugovor, baš kao i Butleru, pa su Sixersi u opasnosti da ostanu bez obojice igrača zbog kojih su u dva trejda "otjerali" pola momčadi. Iako su uvjereni da će obojica produljiti ugovore s njima i dugi niz godina biti savršena nadopuna mladim zvijezdama Joelu Embiidu i Benu Simmonsu.

Scott također popunjava kritičnu poziciju četvorke, a srpski centar Marjanović sa svoja 222 cm nije iskoristiv u bilo kojem trenutku, ali čini vrhunsku taktičku opciju. U Philadelphiji bi se konačno mogla popraviti atmosfera u svlačionici jer Harris i Marjanović, pod radnim imenom "Bobi i Tobi" čini jedan od najduhovitijih dvojaca u ligi.

Ipak, dojam je da su Sixersi previše dali u ovom trejdu, pogotovo u pickovima. Jedan od njih, Miamijev za 2020. godinu, mogao bi biti vrlo vrijedan...
 

Pročitajte više