Sjajni Delija pobijedio, ali ostao bez obrane naslova i milijuna dolara

Foto: Profimedia

ANTE DELIJA (32) se nakon perfektne prošle sezone u PFL-u, osvajanja naslova i milijuna dolara, impresivno vratio u sve popularniju organizaciju slobodne borbe. Pobijedio je višeg i težeg suparnika Mauricea Greena. Uvjerljivo je slavio protiv borca koji je u UFC-u proveo tri godine i koji je u kutu imao velikog Jona Jonesa. No, Deliji uvjerljivi trijumf protiv uglednog suparnika nije dovoljan za nastavak na turniru i pokušaj obrane titule. 

Delija je zbog operacije koljena morao propustiti prvo od dva kola osnovnog dijela sezone protiv također bivšeg UFC borca Yorgana De Castra te je tako propustio i priliku osvojiti važne bodove. Sustav natjecanja u PFL-u je takav da play-off izbore četiri borca s najviše bodova. Zato mu za prolazak nije bila dovoljna samo pobjeda, i to uvjerljiva, što je Delija uspio. Suparnika je morao pobijediti prekidom. Morao je završiti borbu u prvoj ili drugoj rundi, za što se dobiva šest, odnosno pet bodova. Da je uspio u tome, eliminirao bi Greenea koji ima pet bodova. 

Nažalost, Delija je pobijedio bivšeg kikboksača, borca u Gloryju te MMA fajtera koji je borbe završavao u parteru, ali ne onako kako je morao. U borbi je od početka bio jako agresivan, imao inicijativu i vodio akciju. U drugoj rundi je Greenea bacio u nokdaun, ali mu se suparnik brzo vratio. No, Delija je nastavio dominirati te se vidjelo kakav će biti ishod. U trećoj, zadnjoj rundi, Delija je silovito krenuo direktima i srušio Greena. Pobijedio je odlukom sudaca, ali je zato dobio samo tri boda, nedovoljno za prolazak u play-off. 

Pročitajte više