Sjajni Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa

Foto: Profimedia

DALLAS MAVERICKSI pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede. Mavse je do pobjede vodio Luka Dončić, unatoč bolovima u ozlijeđenom desnom koljenu, simptomima gripe i priznanju da bi ovu utakmicu propustio da se ona igra u osnovnom dijelu sezone, a ne u doigravanju.

Dončić je utakmicu iskoristio i za rekord. Ubacio je 35 koševa, što mu je bila 16. uzastopna gostujuća utakmica u doigravanju u kojoj je ubacio 20 ili više poena i time je postao prvi igrač u povijesti NBA lige s takvim nizom. Dosad je bio izjednačen s Michaelom Jordanom (15 gostujućih utakmica u nizu s 20+ koševa), nakon što je već ranije preskočio i Kareema Abdul-Jabbara (12).

Dončić najviše koševa, skokova i asistencija za Dallas

Svestrani Dončić napadačkom učinku dodao je i 10 skokova i sedam asistencija te je u te sve tri statističke kolone bio najbolji igrač Mavericksa. Maxi Kleber dodao je 15, a Kyrie Irving 14 koševa i šest asistencija za momčad iz Teksasa.

Kod Clippersa su po 15 koševa zabili Ivica Zubac (šut 7/8 za 25:41 minuta) i Paul George (šut 4/13). U odsustvu Kawhija Leonarda, napadački teret pokušali su preuzeti James Harden i Russell Westbrook. Kombinirano su iz igre gađali 4/23 za ukupno 13 poena.

Pročitajte više