Sjajni Medvjedi ugrizli i Linz: Lider pao u Ledenoj nakon penala!

KAKVA luda utakmica u Ledenoj! Linzovih 0:3 Medveščak je preokrenuo u 4:3 da bi dvoboj 26. kola EBEL-a otišao do penala u kojima su Medvjedi stigli do važne pobjede 5:4 (0:3, 3:0, 1:1, 1:0), kojom su ostali na trećoj poziciji, bod ispred Olimpije.

Najefikasnije momčadi lige žestoko su ušle u utakmicu, pokazavši već u uvodnim minutama da se neće štedjeti. Nošeni odličnim navijanjem Medvjedi su u prvoj polovici prve trećine uglavnom pokušavali udarcima s plave linije, ali gostujući vratar Alex Westlund nije imao previše posla. I onda se dogodio peh - zbog ometanja je Linzu isključen Brian Lebler, Medvjedi nisu uspjeli iskoristiti igrača više, a taman kad je isticala kazna Ouellette je pak dodao Lebleru koji se sjurio sam na Kristana i donio vodstvo Austrijancima.

U prvoj dionici Medveščak je dotukao njihov bivši igrač Mike Ouellette, čije su asistencije u pogotke pretvorili Gregor Baumgartner i Patrick Leahy, za velikih 0:3. Tri gola koja su se istopila u furioznih šest minuta na startu druge trećine.

Prpiceva glupost zaustavila potop Linza

Na led su izišli neki novi Medvjedi i ni sjena ekipe koja je rutinski uvalila tri gola u prvom periodu. Prvo je Pascal Morency u kontri dva na jedan zakucao pak pod gredu Westlunda da bi Joel Prpic poslije samo dvije minute i 50 sekundi igre digao šest tisuća ljudi na noge, pogotkom za 2:3. Bilo mu je to posljednje dobro što je napravio. Tri minute kasnije Ledena je eksplodirala, kada je Ryan Kinasewich poravnao na 3:3.

Nervoza među Austrijancima postajala je sve veća, pa su tako kažnjeni s dvije minute zbog krive izmjene. Na hlađenje je morao Hisey, što Medvjedi ne koriste, a onda Joel Prpic radi glupost utakmice. Udario je napadač Medveščaka palicom po glavi igrača Linza i zaradio isključenje do kraja, zaustavivši nalet Medvjeda.

U zadnju trećinu ušlo se s 3:3, gol je visio u zraku, a zabio ga je Dario Kostović, u situaciji kad je Medveščak imao igrača više. Nažalost, niti minutu nije potrajalo vodstvo Medvjeda, jer izjednačenje je svojim drugim pogotkom donio Brian Lebler. Do isteka osnovnih 60 minuta Linz je imao i igrača više nakon isključenja Blagusa, ali Medvjedi su izdržali i osigurali produžetke. U dodatnom vremenu nije bilo golova, pa se pristupilo kaznenim udarcima.

U prvoj seriji pogodio je Kinasewich, Kristan obranio pokušaj Ouellettea, da bi Banhamov pokušaj suci priznali nakon što je Westlund nogom pomaknuo svoj gol. Justin Keller pružio je nadu gostima, potom Westlund brani udarac Naglicha, a Hisey u zadnjem udarcu nije uspio niti pucati po golu.

Pročitajte više