Sjećate li se ovog bivšeg reprezentativca? Došao je u Katar navijati za nasljednike

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BIVŠI hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić stigao je u Dohu kako bi večeras podržao svoje nasljednike u borbi protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva. Snimljen je ispred hotela Hilton, u kojem je smještena hrvatska reprezentacija. 

Klasnić već godinama izgleda znatno drukčije nego za igračkih dana. Zbog velikih problema sa zdravljem, koji uključuju višestruke transplantacije bubrega, oslabio mu je organizam, nakon čega je zbog virusa ostao bez kose. U mirovini je od 2013. godine.

Prošao tri transplantacije bubrega

Život mu se potpuno promijenio krajem 2006. godine, kad su mu dijagnosticirani problemi s bubregom. Transplantiran mu je majčin bubreg, koji je tijelo odbacilo, a potom i očev, koji se također nije primio. Tek nakon treće transplantacije Klasnić je dobio dobar bubreg, s kojim živi i danas.

Igor Kralj/PIXSELL

"Uzimam tablete svako jutro i večer. Pokupio sam i neki virus, pa mi je otpala kosa, ali liječnici kažu da će se možda vratiti", rekao je prošle godine Klasnić, koji je i dalje u dobroj formi.

Ima 42 godine, u karijeri je igrao za St. Pauli, Werder, Nantes, Bolton i Mainz, a za hrvatsku reprezentaciju postigao je 12 golova u 41 utakmici, među kojima su bile one na Svjetskom prvenstvu 2006. i Euru 2008., na kojem je zabio za pobjedu protiv Poljske u skupini. 

Profimedia

 

Pročitajte više