Nogomet

Sjećate li se Seedorfova rođaka? Predviđali su mu veliku karijeru, ali je razočarao

Foto: EPA

STEFANO SEEDORF je rođak jednog od najboljih veznjaka svih vremena Clarencea Seedorfa koji je igrao za Ajax, Inter, Real Madrid i Milan. Predviđala mu se velika karijera, ali je imao potpuno drugačiji put.

Stefano je također bio veznjak, a ligaški debi za Ajax, prema podacima Transfermarkta, zabilježio je malo prije 20. rođendana u svibnju 2002. godine, kada je ušao s klupe umjesto bivšeg reprezentativca Nizozemske Andyja van der Meydea. 

Igrao je s Ibrahimovićem, ali to je bio vrhunac

Ajax je tada izgubio od Vitessea 3:1 i ugrozio svoje šanse za osvajanjem titule, ali uspio je nadoknaditi izgubljene bodove i na kraju sezone je ipak bio prvak. U šampionskoj momčadi Ajaxa, među ostalim, igrali su Zlatan Ibrahimović, Christian Chivu, Mido, Maxwell...

Međutim, Stefanu je poraz od Vitessea ostala jedina ligaška utakmica za prvu momčad u toj sezoni. U narednoj je odigrao samo šest susreta za Ajax u svim natjecanjima, a na terenu se borio rame uz rame s Ibrahimovićem i ostalim igračima koji su kasnije napravili velike karijere.

U Bredi je imao vrlo dobru sezonu, a onda je nedugo nakon toga završio na Cipru

Na ljeto 2003. godine je otišao na posudbu u NAC Bredu gdje je odigrao jako dobru sezonu i ostvario učinak od sedam golova u 29 nastupa.

Nakon toga je potpisao za Groningen gdje je u dvije sezone odigrao 62 utakmice, a kasnije su uslijedile avanture u Apollon Limassolu s Cipra, grčkoj Veriji, nizozemskom Den Boschu i talijanskoj Monzi, da bi 2013. godine otišao u redove brazilskog niželigaša Alecrim. 

Prošlog ljeta je kao 38-godišnjak igrao za nizozemskog niželigaša

Stefano je 2015. igrao i za Ajaxove amatere, a posljednji klub igrača koji će 28. travnja proslaviti 39. rođendan bio je nizozemski niželigaš Hellas Sport za koji je igrao od ljeta 2019. do ljeta prošle godine.

Iako su njegovi počeci nagovještavali mnogo bolju karijeru, ona se ne može ni usporediti s onom koju je imao njegov rođak Clarence koji je s tri različita kluba osvajao Ligu prvaka. Prvo s Ajaxom, a onda s Realom i Milanom.

Pročitajte više