SK Gaming bi mogao felpsa zamijeniti zvijezdom Immortalsa

Foto: DreamHack

JEDAN OD najvećih CS:GO timova na svijetu trenutno prolazi teško razdoblje. Nakon nevjerojatnih uspjeha početkom 2017. uslijedili su lošiji rezultati koji su se nastavili i na početku nove sezone. Upravo to bi mogao biti povod za promjene u timu koji u trenutnom sastavu igra od veljače ove godine. 

>>Raspad CS:GO tima Immortals, od finala Majora do potpunog rasula u svega par mjeseci
 
Zamjena još nije službeno potvrđena, a trenutno navodno traju pregovori između dvije organizacije. Igrač koji bi mogao napustiti tim je onaj koji im se posljednji pridružio, João "felps" Vasconcellos. Iako se felps još nalazi u kući s ostatkom tima, nema ga na popisu za WESG CS:GO turniru u siječnju na koji se kvalificirao s SK Gamingom kao predstavnik Brazila. Nakon micanja felpsa s popisa, nakratko se pojavio boltz iz ekipe Immortals, a sada se na popisu nalazi Dead, menadžer tima. U svakom slučaju i više nego dovoljno povoda za špekulacije o promjenama. 
 
Loši rezultati tima, kao i felpsa na individualnoj razini govore u korist promjene u SK Gamingu.  Mladi felps pomogao je timu da ostvari dobre rezultate još od drugog mjesta na DreamHack Mastersu u veljači, a potom su slijedili veliki turniri IEM, ECS i ESL One.  Ipak, kriza je ubrzo počela na PGL Majoru u Krakovu gdje su ostali bez zapaženog rezultata. Još od srpnja SK Gaming nema niti jedno finale na velikim turnirima, a Fallen i coldzera sigurno se ne planiraju tako lako oprostiti od pozicije najboljeg tima na svijetu.
 
Felps u posljednje vrijeme nema zapažene rezultate, a njegova agresivna igra uz fera očito više ne  paše timu. U posljednjih deset službenih mečeva felps je svega tri puta imao veći rating 1.0 i to protiv ekipa kao što su Rouge i OpTic, koje ni u snu ne bi trebale stvarati probleme SK Gamingu. 
 
Felpsa bi trebao zamijeniti Ricardo "boltz" Prass, jedan od igrača s kojima je Immortals osvojio drugo mjesto na Majoru u Krakovu. Nakon što su tim na vlro ružan način napustili HEN1, Lucas1 i kNgV, iz te spomenute postave ostali su samo boltz i steel. Upravo boltz bez obzira na sve u zadnje vrijeme pokazuje dobre igre, a već ima iskustvo igranja s dijelom igrača iz SK Gaminga. U slučaju da do promjene i dođe, pitanje je hoće li SK Gaming moći s prinovom igrati na idućem Majoru u organizaciji ELEAGUEa, pošto je boltz kvalifikacije igrao s drugim timom.
 
Tako bi se mogla nastaviti priča u kojoj dvije najbolje brazilske CS:GO ekipe služe jedna drugoj za razvoj talenata. Dosad je glavnu riječ vodio SK Gaming, kao bolja ekipa i veliki brat, izgledno je da će se trend i nastaviti.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više