Skandal u BiH. Ibričić i Rožman upali na teren i odveli igrače Sarajeva u svlačionicu

Foto: Screenshot

UZVRATNA utakmica četvrtfinala kupa BiH između Sarajeva i Borca iz Banje Luke prekinuta je u sudačkoj nadoknadi nakon što su igrači Sarajeva napustili teren. Prvi susret u Banjoj Luci završio je bez golova, a u uzvratu je Borac poveo u 23. minuti golom 17-godišnjeg Stefana Marčetića.

Domaćini su izjednačili u 55. preko Hamze Čatakovića iz penala, da bi Marčetić šest minuta kasnije drugim golom vratio Borac u vodstvo. Igrači Sarajeva čitavu utakmicu su se žalili na suđenje Matea Muse, koji je u 63. minuti isključio njihova igrača Renana Oliveiru.

Zbog svih prekida tijekom susreta očekivala se velika nadoknada, ali je Musa pokazao samo pet minuta, što je razbjesnilo domaćine. Kap koja je prelila čašu bio je prekršaj u napadu, koji je Musa dosudio Sarajevu u 93. minuti.

Ibričić i Rožman utrčali u teren

Nakon toga su u teren utrčali sportski direktor Senijad Ibričić i trener Simon Rožman, a nakon njih i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić. Okružili su glavnog suca, a nakon toga su poveli igrače prema svlačionici uz ovacije Koševa. Musa je odsvirao kraj susreta i Borac će igrati u polufinalu.

Na press-konferenciji nakon utakmice nije se pojavio trener gostiju, nego samo domaći trener Simon Rožman. On je zamolio novinare da ne postavljaju pitanja i samo kratko je rekao: "Slika govori više od svake riječi, zamolio bih vas da nema pitanja. Ne razumijem na koji način da se spremamo za utakmice. Hvala vam na strpljenju. Sve ste vidjeli s kime igramo i s kim se borimo. Hvala vam na pozornosti, nisam u stanju pričati."

Dosad su polufinale, uz Borac, izborili Zrinjski i Sloga iz Doboja. Za zadnje mjesto bore se Široki Brijeg i Velež. Prva utakmica završila je 2:1 za Široki, a uzvrat se igra u četvrtak u Mostaru nakon čega će se održati ždrijeb polufinala.

Pročitajte više