Skandal u tenisu: Britanac koji je s Australian Opena izbacio Čilića uzimao kokain

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRITANSKI tenisač Dan Evans, trenutačno 50. igrač svijeta, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli na kokain tijekom ATP turnira u Barceloni u travnju i privremeno je suspendiran.
 
"Ovo je jako težak dan za mene i želio sam osobno objaviti ovu vijest. Vrlo je važno naglasiti kako je testiranje obavljeno izvan natjecanja i kako je kontekst u potpunosti nepovezan s tenisom. Iznevjerio sam mnogo ljudi, roditelje, trenera, svoj tim, sponzore, britanski tenis i navijače kojima se samo mogu iskreno ispričati", izjavio je 27-godišnji Evans koji je ove godine na Australian Openu izbacio Marina Čilića.
 

 
"Gospodin Evans je 16. lipnja optužen za kršenje antidopinških pravila. On je prihvatio nalaz po kojemu je u njegovu organizmu 24. travnja pronađen kokain. Do daljnjega je privremeno suspendiran", objavio je Antidopinški odjel Međunarodnog teniskog saveza.
 
"U trenucima kad je igrao najbolji tenis, bio je idiot", brutalan je Daily Mail prema tenisaču koji na ruci ima tetovažu "Svaki svetac ima prošlost, svaki grešnik ima budućnost".
 
Vjerojatno ga čeka dvogodišnja suspenzija, ista kakvu su ranije zbog pozitivnog testa na kokain dobili Richard Gasquet i Martina Hingis.

Pročitajte više