Skauti Manchester Cityja i Newcastlea u SHNL-u. Insajder otkrio koga su gledali

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

OSIJEK je u 33. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu 3:1 i pobjegao joj na četiri boda prednosti u borbi za četvrto mjesto, ono koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Momčad Zorana Zekića bila je puno bolja cijelu utakmicu, a do pobjede je došla golovima 18-godišnjeg Antona Matkovića u 65. i 79. te golom Ramona Miereza u 77. minuti.

Matković je bio junak osječkog sastava, i to u trenutku kad su se o njemu raspisali prvenstveno talijanski mediji. Podsjetimo, posljednjih dana objavljivali su da su Milan, Atalanta, Everton, Fulham i RB Salzburg zainteresirani za Matkovića, koji ih je očigledno oduševio, a potom se javila i Gazzetta Dello Sport s tvrdnjom da i milanski Inter, prvak Serie A, prati mladog napadača. 

Insajder: Skauti Manchester Cityja, Newcastlea i Club Bruggea gledali Matkovića

Talijanski insajder Fabrizio Lepore protekli tjedan objavio je da su neimenovani europski klubovi već kontaktirali Osijek, međutim sportski direktor slavonskog kluba, Portugalac Jose Boto, poručio im je da Matković nije na prodaju u ljetnom prijelaznom roku.

Lepore se ponovno javio u nedjelju, otkrivši da su utakmicu Osijek - Lokomotiva na Opus Areni pratili skauti engleskih klubova Manchester Cityja i Newcastlea te belgijskog Club Bruggea. Međutim, Lepore tvrdi da se stav osječkog vodstva nije promijenio - ne planiraju prodati Matkovića ovo ljeto, već će ga zadržati barem još jednu sezonu.

Milan, Atalanta i Inter spremni platiti četiri-pet milijuna eura za Matkovića?

Matković je prve nogometne korake napravio u Marsoniji, a od prošle godine je u Osijeku. Za prvu momčad Osijeka dosad je odigrao 16 utakmica i zabio četiri gola. Zekić je ispunio obećano i odmah po dolasku u klub počeo gurati mlade talente, među kojima je upravo Matković.

Prvi profesionalni ugovor s Osijekom potpisao je u prosincu 2023. i on ga s klubom veže do ljeta 2026. godine. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, smatra da vrijedi 400 tisuća eura, no SportItalia je pisala da su Milan, Atalanta i Inter za njega spremni platiti između četiri i pet milijuna eura odštete.

Ako i kada Osijek odluči prodati Matkovića, mogao bi srušiti klupski rekord koji drži transfer Mirka Marića u Monzu za sedam milijuna eura. Bio bi to sjajan posao kad se uzme u obzir da se Matković tek ove sezone probio u prvu momčad Osijeka i zaredao s nastupima u SuperSport HNL-u.

Pročitajte više