SKIJANJE

Skijaški savez: Ma kakvih 2500 kuna. Ante Kostelić će imati znatno veću mirovinu

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

ANTE KOSTELIĆ jučer je dao intervju za HRT zbog kojeg je postao jedna od glavnih sportskih tema u Hrvatskoj, a danas je ta priča dobila nastavak.

"U društvu koje ne može valorizirati ono što si radio, ili ne može slijediti i dati o tome određeno mišljenje i ocjenu, u takvom društvu je čovjek kao ja, ili netko drugi, izgubljen. Kako ja mogu biti zadovoljan kad oni koji ocjenjuju nisu zadovoljni? Onaj tko je mene degradirao iz vrhunskog trenera u nekakvog drugog znači da nije zadovoljan mnome. Zar vam nije neugodno čuti da ću ja, na primjer, imati mirovinu od dvije i pol tisuće kuna?" ogorčeno je komentirao jučer Kostelić. 

Mirovina bi mu trebala biti znatno veća

Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza, danas je potvrdio kako će Gips imati mirovinu koja sigurno neće iznositi samo 2500 kuna. 

"Prema svim izračunima, njegova će mirovina biti nemjerljivo veća nego što kaže", izjavio je Pavlek za 24 sata, a nove reakcije iz obitelji Kostelić zasad još nema. 

Doduše, još uvijek nije potpuno jasno je li Kostelić u svom obraćanju mislio na klasičnu mirovinu, koja se dobiva tako da se novac uplaćuje u mirovinski fond, ili na paramirovinu, o kojoj smo danas detaljno pisali

Pročitajte više