Skuplji od Ibrahimovića: Juventus nudi 20 milijuna eura za Petrića!

PREMA pisanju Bilda, talijanski nogometni div Juventus u sljedećih će nekoliko dana u Dortmund poslati rekordnu ponudu za hrvatskog nogometaša Mladena Petrića.

Nijemci su otkrili da je Petrića na domaćoj utakmici 25. kola Bundeslige protiv Karlsruhea gledao Juventusov skaut, a vidio je fantastičan Petrićev gol iz slobodnjaka.

Bild dalje piše da Torinezi baš u Petriću vide zamjenu za Pavela Nedveda (35) na poziciji lijevoga ofenzivnog veznjaka i da su definitivno odlučili otkupiti Hrvatov ugovor.

Podsjetimo, Petrić je za Borussiju vezan do 2011. godine, međutim činjenica da samo nakon godinu dana od 3,5 milijuna, koliko su uložili u transfer 27-godišnjeg napadača iz Basela, mogu zaraditi šest puta toliko, svakako čini Nijemce raspoloženima za pregovore.

"Dva gola desnom, sedam lijevom nogom, još tri glavom. Sve to već u prvoj sezoni  u Dortmundu. Pitanje je samo, koliko dugo”, pitaju se u Bildu.

Nijemci tvrde da se radi o rekordnom iznosu transfera, kada je jedan Borussijin nogometaš u pitanju. Za Juventus će to također biti svojevrsni rekord, jer od dovođenja Trezegueta, Nedveda i Buffona početkom tisućljeća nije izdvojio toliko novca za jedno igračko pojačanje. Čak su za Ibrahimovića prije tri godine Torinezi Ajaxu platili manje (16 milijuna eura).

"Postoje dva ili tri kluba, koja nogometaš iz profesionalnih razloga nikako ne bi mogao odbiti. No, o njima ne mislim. Želim samo čim je prije moguće izići na međunarodnu scenu. Vjerujem da je to i s Borussijom moguće", citira hamburški dnevnik izjavu Petrića od sedmog ožujka.

Tada, međutim, ponude Juventusa još nije bilo. Iako Dortmunđani imaju priliku ući u Kup Uefa preko finala Njemačkog kupa koje igraju 19. travnja protiv Bayerna u Berlinu, za pretpostaviti je da Juventus i Liga prvaka Petriću izgledaju bolje.

"Toni je ove sezone zabio 16 golova, ali je i koštao 30 milijuna eura. Gomez je zabio 15, ali njegova je vrijednost 25 milijuna. Petrić je Borussiji donio 12 golova u protuvrijednosti od 3,5 milijuna eura. Logično, velikim su europskim klubovima počele curiti sline", stoji u Bildu. 

Petrić tajanstven

"Ne znam ništa o zanimanju Juventusa. Pročitao sam na internetu i zato ne želim uopće o tome pričati." - komentirao je Petrić iz Glasgowa.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

 

Pročitajte više