TRANSFERI

Sky Sport: Boban je ključni čovjek za Modrićev dolazak u Milan

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJE godinu dana Inter uz sve moguće pritiske i pokušaje, nije uspio dovesti Luku Modrića. Sad isto pokušava Milan, koji ima jednog jokera u rukavu. Naravno, Zvonimira Bobana. Legenda hrvatskog nogometa i bivša desna ruka predsjednika FIFA-e Giannija Infantina pred velikim je izazovom - kako osmisliti strategiju za dolazak službeno najboljeg nogometaša na svijetu.

>>> Real odgovorio Milanu i Bobanu: "Nemate ni eura, a doveli biste Modrića"

>>> Novinar i Modrićev prijatelj: Njegov transfer u Milan je moguć. Evo i kako

Prema pisanju Sky Sporta, unatoč reakciji iz Reala koji je odbio mogućnost da Modrić napusti Madrid nakon sedam godina, Rossoneri ne odustaju. Naprotiv, Boban s Paolom Maldinijem smišlja plan za veliki transfer kako bi ponovno u igru vratio sedmerostrukog europskog prvaka koji već 7-8 godina proživljava teško razdoblje i ne igra Ligu prvaka. 

Vodeći talijanski medij tvrdi da je Boban ključni čovjek u mogućem dolasku Modrića na San Siro. Oni imaju fantastičan odnos, a dolazak Modrićevog menadžera Vlada Lemića na pregovore u Casu Milan jasan je znak da želja za suradnjom postoji.

Međutim, nekoliko je problema pred Milanom. Prvo, klub zbog ranijih kršenja financijskog fair-playa i istupanja iz Europa lige ne smije trošiti puno novca na pojačanja, iako ga američki fond Elliott, koji je vlasnik kluba itekako ima. Drugo, Real se još nije pojačao u veznom redu, a Zinedine Zidane je po povratku na klupu potvrdio da računa na Modrića, s kojim je osvojio sve što se osvojiti može u klupskom nogometu. I treće, Modrićeva godišnja plaća od 12 milijuna eura, uz ugovor na tri godine, prevelik je zalogaj za Milan. 

Međutim, upravo je tu Boban jako važan jer bi mogao nagovoriti Modrića najprije da zatraži transfer, a potom i da smanji zahtjeve u ugovoru jer će 9. rujna napuniti 34 godine. Ako mu to pođe za rukom, dogovor s Realom oko transfera mogao bi biti postignut jer bi Španjolci željeli zaraditi barem nešto na hrvatskom kapetanu kojem ugovor istječe u ljeto 2021. godine, piše Sky Sport.

Inter nije uspio ostvariti zacrtano prošlog ljeta unatoč tome što se poziva na Ivana Perišića, Marcela Brozovića i u tom trenutku još uvijek svog igrača Šimu Vrsaljka. Plan nije prošao, a Florentino Perez je prijetio tužbom UEFA-i. Sada imamo sličnu situaciju, samo je u pitanju Milan, a operacijom rukovodi Hrvat kojeg Modrić obožava i s kojim ima poseban odnos. 

Real lovi Paula Pogbu (Manchester United), Christiana Eriksena (Tottenham) i Donnyja van de Beeka (Ajax), a španjolski mediji tvrde da bi u Madrid mogla stići dva od tri spomenuta igrača, nakon čega bi Real puno lakše dopustio Modriću konačan odlazak u Serie A. 

Iako se nakon prvih informacija na Apeninima činilo kako Milan nema šanse u cijeloj priči, očito se Boban ne predaje i smišlja strategiju da ostvari taj transfer, čime bi dobio i veliki plus kod navijača koji očekuju zvučno ime u momčadi za sljedeću sezonu. 

Trener Milana Marco Giampaolo doveden je da stvori ofenzivni Milan, koji će igrati s dva napadača i od noge do noge, a Modrić je upravo savršeno rješenje za poziciju zadnjeg veznog od kojeg bi počinjale sve akcije Rossonera. 

Također, Modrić je u djetinjstvu navijao za Milan, a već godinama prati talijanski klub na društvenim mrežama. 

Je li cijela operacija ostvariva, doznat ćemo uskoro jer se bliži početak najjačih europskih liga. Bez ikakve dvojbe, njegov transfer na San Siro odjeknuo bi poput bombe. 

Pročitajte više