Sky: Totti ima ponudu da igra u Championshipu

Foto: EPA-EFE

ENGLESKI mediji i portali čitav utorak zabavljaju se s nevjerojatnom glasinom da bi Francesco Totti mogao izaći iz mirovine i igračku karijeru nastaviti u Championshipu.

Sve je počelo nakon što je bivši talijanski reprezentativac i Tottijev suigrač Marco Borriello za talijanski Sky izjavio pravu bombu.

"Francesco se na Ibizi sreo s jednim velikim trenerom iz Engleske koji mu je ponudio da dođe igrati kod njega u klub. Riječ je u momčadi iz Championshipa", rekao je Borriello.

Talijanski i engleski mediji ubrzo su zaključili da je "veliki trener" Marcelo Bielsa, a "momčad iz Championshipa" Leeds United, čiji je vlasnik Talijan Andrea Radrizzani.

"Leeds? Ne mogu vam to reći...", odgovorio je Borriello na pitanje je li zaista riječ o slavnom engleskom klubu koji povratak u Premiership čeka duže od 15 godina.

Tako se Leeds u samo tjedan dana povezao s dvije žive legende talijanskog nogometa. U pregovorima s tim klubom je navodno Gianluigi Buffon koji je otišao iz PSG-a, ali još nije završio karijeru. No, ta priča je neusporediva s ovom da bi veliki Totti izašao iz mirovine i karijeru nastavio u jednoj od najtežih liga na svijetu.

Podsjetimo, Totti je 2017. godine završio igračku karijeru i ubrzo je postao sportskim direktorom Rome, no prije tjedan dana je podnio ostavku i nakon 30 godina otišao iz kluba. 

"Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam podnijeti ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene", rekao je Totti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

"Povlačim se sa svoje pozicije u Romi. Mislim da je, uzimajući u obzir okolnosti, pravo vrijeme za ovu odluku. Nikad nisam mogao sudjelovati u radu na efektivan način. Roma treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači su prolazni, ali simboli nisu. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku", kazao je Totti koji zamjera Upravi na tome što nijednog trenutka nije mogao doprinijeti u klupskim planovima.

"Prva godina bila je takva da sam pristao, ali sam u drugoj shvatio da ne želim biti dio toga", poručio je Totti, dodavši da je puno obećanja dobio, ali da nikada nisu ispunjena.

Pročitajte više