HRVATSKI NOGOMETAŠI

Slaven Bilić momčad West Bromwicha za Premiership želi napuniti Hrvatima

Foto: Getty Images, EPA

DOMAGOJ VIDA na kraju sezone će napustiti Bešiktaš. Turski klub je u financijskim problemima i samo je pitanje destinacije i odštete za hrvatskog reprezentativnog braniča.

Turski mediji raspisali su se o njegovu neizbježnom odlasku, no dok ga Haber "šalje" u Marseille za šest milijuna eura, Fanatik ima drukčije informacije i ujedinjuje ga s bivšim hrvatskim izbornikom.

Fanatik podsjeća da je Slaven Bilić od 2013. do 2015. vodio upravo Bešiktaš te da je sad na klupi West Bromwicha s kojim je prije prekida natjecanja bio na rubu plasmana u Premiership.

Ako sezona završi promocijom, Bilićeva glavna meta u prijelaznom roku bit će Vida, piše turski list.

Međutim, prema Fanatiku, Bešiktaš bi za Vidu dobio oko 10 milijuna eura. Vrijednost mu procjenjuje na 6,5 milijuna, što je u skladu s ažuriranim cijenama na Transfermarktu, ali na to dodaje i činjenicu da naš stoper ima ugovor do ljeta 2021. uz godišnju plaću od tri milijuna eura, što bi mu cijenu podignulo na desetak milijuna.

Realnije djeluje priča o Marseilleu, barem što se visine odštete tiče, jer Bešiktaš nije u poziciji za tvrdo pregovaranje zbog teške financijske situacije koju je korona-kriza samo dodatno otežala.

Marseille je želio Vidu i prošlog ljeta, ali Turci ga tada nisu morali pustiti. Još od Svjetskog prvenstva u Rusiji našeg se stopera u medijima spominje u kontekstu prelaska u neki od engleskih klubova. Još u ovogodišnjem zimskom prijelaznom roku navodno je imao ponude iz Aston Ville, Newcastlea, Sheffield Uniteda, West Hama i Norwicha, ali trener Abdullah Avci je tražio da ga klub zadrži barem do kraja tekuće sezone jer ga smatra nezamjenjivim.

Još u nedjelju engleski su mediji pisali kako Bilić želi dovesti i Milana Badelja, koji igra za Fiorentinu na posudbi iz Lazija, a od ranije je jasno da bi rado zadržao i Filipa Krovinovića kojeg je ove sezone doveo na posudbu iz Benfice.

Pročitajte više