slaven belupo - rijeka 1:2

SLAVEN - RIJEKA 1:2 Acosty za pobjedu u 91., Gorgon zabio iz sumnjive situacije

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Slaven Belupo 1:2 nakon preokreta u Koprivnici u sklopu 12. kola HT Prve lige.

Heroj Riječana bio je Maxwell Acosty koji je postigao gol u 91. minuti utakmice za preokret i tri boda. Rijeka može biti itekako zadovoljna ovom pobjedom jer je u Koprivnici odigrala najlošije u cijeloj sezoni, ali je na kraju ipak uzela puni plijen. Ljuti i razočarani s pravom mogu biti Koprivničani.

Slaven Belupo vodio je zasluženo golom Radivojevića do 74. minute, a onda je Gorgon poravnao, ali iz vrlo dvojbene situacije, odnosno iz zaleđa. Suci se nisu oglasili, pa je semafor u Koprivnici pokazao konačnih 1:2. Treba istaknuti da glavni sudac Tihomir Pejin u malo više od 90 minuta igre nije pokazao nijedan žuti karton, ali je propustio reagirati kod gola za vodstvo Belupa i izjednačenje Rijeke o čemu će se narednih dana sigurno još raspravljati. Suđenje je generalno bilo loše u ovoj utakmici.

NK Slaven Belupo - HNK Rijeka Live Score

Bezidejna i nedorečena Rijeka u Koprivnici

Rijeka je odigralo bezidejno i neuvjerljivo, ali na kraju uz dosta sreće i pomoć sudaca ipak slavila. Čini se da nove ideje koje je u klub donio Simon Rožman igrači nisu najbolje prihvatili ni nakon dvotjedne stanke. Slovenac je najavio promjene u sustavu igre, i da je možda svojim igračima prenio previše informacija u kratko vrijeme te upozorio da će za implementaciju istih biti potrebno određeno vrijeme.

Belupo je to znao iskoristiti i bio je dominantan nad hrvatskim doprvakom većinu susreta, ali nije uspio doći do prve prvenstvene pobjede protiv Rijeke nakon dugih osam godina. Unatoč tome, premijera Tomislava Stipića na klupi Belupa prošla je i bolje od očekivanog, a iz Koprivnice je najavljen dobar nogomet u nastavku sezone.

Belupo okrunio dominaciju golom kojem je prethodila sumnjiva situacija

Koprivničani su poveli u 14. minuti golom Miloša Radivojevića. Nakon sudara Radivojevića i Tomečaka, igrač Rijeke ostao je ležati na travnjaku. Domaćin nije prekinuo igru, kao ni suci koji su ostali nijemi. Lopta je otišla na desnu stranu i uslijedio je ubačaj koji je na drugoj stativi glavom u mrežu Prskala pospremio Radivojević između dva riječka stopera.

Bila je to loša reakcija obrane Rijeke, ali dojam je da je Pejin trebao zaustaviti igru jer je Tomečak dobio udarac u glavu i ostao ležati na tlu. Do odlaska na odmor Belupo je bio znatno dominantniji nad hrvatskim doprvakom. Imali su tri udarca u okvir i u sva tri navrata Prskalo je čupao Riječane iz teških situacija. Tek u završnici prvog dijela živnuli su gosti, ali nedovoljno za izjednačenje.

Rožmanove izmjene pokrenule Rijeku, Gorgon zabio iz dvojbene situacije, a Acosty šokirao Belupo u posljednjoj minuti

U nastavku utakmice stvari se nisu pretjerano mijenjale u odnosu snaga na terenu. Istina, Rijeka je živnula, ali tek nakon tri Rožmanove izmjene do 66. minute kad je u igru uveo Acostyja, Pavičića i Čolaka. Krstanović je u 73. minuti bio u stopostotnoj šansi i mogao je riješiti utakmicu, ali je Prskalo još jednom odlično reagirao.

I onda je ipak stigao pogodak i Rijeka je izjednačila golom Alexandera Gorgona, ali iz vrlo dvojbene situacije. Lončar je proigrao Tomečaka na desnoj strani, ovaj ubacio u sredinu, a austrijski napadač poentirao uz lošu reakciju vratara Ježine. No Gorgon je bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kad mu je Tomečak uputio loptu s boka, ali Pejin i njegovi pomoćnici ostali su nijemi.

U 82. minuti Prskalo se ponovo istaknuo i spasio riječku mrežu pred Krstanovićem.

I onda kad su svi mislili da će ovaj susret završiti remijem i podjelom bodova, ukazao se Maxwell Acosty u 90. minuti i prometnuo u heroja gostiju. Gorgon je izveo slobodan udarac i ubacio u kazneni prostor, domaćin je kratko odbio loptu, a Acosty zakucao za sva tri boda.

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:2 (Radivojević 14' - Gorgon 74', Acosty 90')

Tijek utakmice:

90+4. Kraj utakmice u Koprivnici. Rijeka ni iz čega do sva tri boda protiv Slavena.

89' GOOOOOL! Rijeka je preokrenula u Koprivnici, strijelac je Maxwell Acosty!

82' Nova sjajna intervencija Prskala na golu Rijeke! Opasan ubačaj pred gol Rijeke, Krstanović je bio pred golom, ali Prskalo je uspio spriječiti novi pokušaj.

76' Probudila se Rijeka i umalo došla do preokreta. Tomečak je ponovo sjajno ubacio, lopta je došla do Andrijaševića na drugoj vratnici, ali nije uspio najbolje zahvatiti.

74' GOOOOOL! Rijeka je izjednačila golom Alexandera Gorgona - 1:1. Lončar je proigrao Tomečaka na desnoj strani, ovaj ubacio u sredinu, a austrijski napadač poentirao uz lošu reakciju vratara Ježine. No Gorgon je bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kad mu je Tomečak uputio loptu s boka, ali Pejin i njegovi pomoćnici ostali su nijemi.

73' Kakav promašaj Belupa! Krstanović se našao u stopostotnoj prilici pred golom Rijeke, ali Prskalo je još jednom odlično reagirao.

68' Pokušaj Rijeke! Odličan prodor Tomečaka po desnom boku i prizeman ubačaj. Vratar Ježina kratko je odbio, ali Paracki je bio brži ispred Gorgona.

66' Rožman vuče i treći potez i radi posljednju zamjenu 30 minuta prije kraja utakmice. Puljić je izašao iz igre, a Čolak ušao na travnjak.

64' Slobodni udarac s dvadesetak metara imala je Rijeka, izveo ga je Stjepan Lončar, ali poslao je loptu daleko preko gola Slavena.

61' I drugi potez vuče Rožman. Umjesto Capana u igri je Domagoj Pavičić.

61' Rijeka igra neočekivano loše. Dva tjedna stanke Rožman je iskoristio za mini pripreme u Umagu i uigravanje svojih ideja nakon što je naslijedio Bišćana, ali ništa od toga večeras nije viđeno u Koprivnici.

56' Trener Rijeke radi prvu izmjenu na utakmici. Iz igre izlazi Robert Murić, u igru ulazi Maxwell Acosty.

53' Odgovorio domaćin. Glavičić je opasno ubacio, Prskalo je ulovio loptu, ali mu je ispala iz ruku kada su već odustali od akcije. Punčec je kratko izbio loptu, a Slaven u nastavku akcije nije iskoristio posjed u kaznenom prostoru.

52' Prvi pokušaj u nastavku bio je gostujući. Capan je proigrao Puljića kroz obranu Slavena, ali je to bila prebrza lopta i propala je akcija Rijeke.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Tihomir Pejin dao je znak za početak, a obje momčadi nastavljaju bez promjena u sastavu.


45+1' Kraj prvog poluvremena u Koprivnici. Slaven Belupo zasluženo vodi 1:0 protiv Rijeke koja je do završnice prvog dijela bila potpuno nemoćna i bezidejna.

45' Probudila se Rijeka, ali prekasno. Murić je sjajno proigrao Puljića koji je ubacio i malo je nedostajalo da Gorgon dođe do velike prilike pred golom Slavena. U nastavku akcije Andrijašević je ubacio, a udarac Lončara je od bloka završio u korneru.

44' Napeto u samoj završnici prvog poluvremena. Puclin je povukao kontru i Punčec je uspio presjeći dodavanje za Limu, pa je Puljić na drugoj strani pokušao s 18 metara nakon dodavanja Gorgona, ali Ježina nije morao intervenirati.

40' Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Slavena! Radivojević je rukama gurao Puljića koji je u padu pucao glavom. Udarac je zbog pada bio toliko slab da je to bio lagan zadatak za Ježinu, ali Pejin se nije oglasio.

38' Konačno odgovor Rijeke! Prvi udarac tek nešto malo pred odlazak na odmor, Gorgon je proigrao Lončara, ovaj tukao iz okreta, ali odličnom intervencijom Ježina odbija loptu korner.

37' Prskalo opet čuva Rijeku! Lima je pobjegao obrani Rijeke, ušao u kazneni prostor, ali prizeman udarac odlično je obranio Prskalo. Rijeka je danas neprepoznatljiva, igra vjerojatno najgori nogomet ove sezone.

34' Evo i odgovora Armade. Riječka navijačka skupina započela je sada s navijanjem za svoj klub.

31' Slaven potpuno dominantan u Koprivnici! Lima je pobjegao po lijevoj strani kaznenog prostora i oštro ubacio, ali Smolčić je bio najbrži i izbio loptu. Publika je tu akciju ispratila gromoglasnim pljeskom.

25' Prošlo je 25 minuta utakmice, Rijeka i dalje bez prilike. Pokušali su doprvaci sada uzeti loptu u visokom presingu, uspio je to Puljić, ali je pomoćni sudac označio prekršaj. Simon Rožman poslao je sve igrače na zagrijavanje; Iglesias, Pavičić, Escoval, Raspopović, Lepinjica i Čolak lagano trčkaraju uz teren.

14' GOOOL! Slaven Belupo poveo je 1:0 protiv Rijeke, strijelac je Miloš Radivojević. Nakon sudara Radivojevića i Tomečaka, igrač Rijeke ostao je ležati na travnjaku. Domaćin nije prekinuo igru, kao ni suci koji su ostali nijemi. Lopta je otišla na desnu stranu, uslijedio je ubačaj koji je na drugoj stativi glavom u mrežu Prskala pospremio Radivojević između dva riječka stopera.

Bila je to loša reakcija obrane Rijeke, ali dojam je da je Pejin trebao zaustaviti igru jer je Tomečak dobio udarac u glavu i ostao ležati na tlu.

13' Slaven dominira. Novi ubačaj domaćina, Punčec je skrenuo loptu glavom, ali vratar Prskalo opet je bio spreman.

7' Belupo zasad opasniji. Bogojevićev ubačaj okrznuo je Smolčića, lopta je išla u okvir gola, ali Prskalo je bio spreman.

4' Prvi ubačaj iz kuta za Slaven. Krstanović je spustio loptu nakon kornera, ali braniči Rijeke čiste opasnost pred svojim vratima.

1' Počela je utakmica u Koprivnici. Sudac Tihomir Pejin dao je znak za početak.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više