LIGE PETICE

Slavni engleski sudac: On je najgora seljačina. Uhvatio me za jaja

Foto: EPA

MARK CLATTENBURG, proslavljeni engleski sudac koji je vodio finala FA kupa, Lige prvaka i Eura, izazvao je velike kontroverze nakon što je za Daily Mail opisao pet najiritantnijih igrača kojima je sudio.

Osim što je govoreći o Pepeu otkrio da je u finalu Lige prvaka 2016. priznao Realov gol protiv Atletica koji je trebao poništiti, kao jednog od najgorih nogometaša s kojima je imao iskustva izdvojio je Craiga Bellamyja.

Bivšeg napadača Newcastlea, Manchester Cityja i Liverpoola te poznatog divljaka na terenu i izvan njega Clattenburg opisuje kao "noćnu moru za sve suce".

"Znao sam da je moj odnos s njim škakljiv kada me u tunelu Etihada uhvatio za jaja. To je bila šala, barem se nadam i tako sam to prihvatio, ali očito je da je to napravio zbog naše prošlosti. Ona seže u prosinac 2009. kada sam ga kao igrača Cityja isključio kod Boltona. Prvi žuti karton dao sam mu zbog prigovora, ali sam mu trebao dati crveni s obzirom na to što mi je izgovorio. Zatim je drugi žuti dobio zbog simuliranja prekršaja za penal. Međutim, ponovljena snimka pokazala je da je Bellamy bio u pravu, a ja u krivu. Ne možete zamisliti koliko je poludio kada je to vidio. 

Jednostavno, Bellamyjeva reputacija bila je takva da nitko od sudaca s njim nije imao presumpciju nevinosti. Na poluvremenu sam rekao osoblju Cityja: 'Kako ga trpite svakog dana?' zbog čega su me prijavili. To me razočaralo jer što se kaže na terenu trebalo bi tamo i ostati. Kada bih ja reagirao na sve što mi govore igrači i treneri, na svakoj utakmici bilo bi toliko isključenja da ne bi tko imao završiti utakmicu."

Vratio se Bellamyju: "On je bio naprosto nemoguć, užasan prema sucima. Stalno je siktao i njuškao oko nas, dodirivao nas, grlio, izazivao. Njegov rječnik i jezik neopisivo je primitivan i prost."

Clattenburg je ovako završio priču o Bellamyju: "Zato što sam navijač Newcastlea, imao sam luksuz ne suditi mu kada sam počeo suditi. Kako bih volio da je još malo dulje ostao u Newcastleu!"

Pročitajte više