premiership

Slavni engleski sudac uzvratio Kloppu: Prestani kukati. I tvoji igrači simuliraju

Foto: Reuters

LIVERPOOL i Manchester United u nedjelju u 17:30 igraju veliki derbi 19. kola Premiershipa.

United je u odličnoj formi s pet pobjeda u zadnjih šest prvenstvenih utakmica, dok je Kloppova momčad dobila samo jednu od zadnje četiri.

Liverpoolov trener žalio se prošlog tjedna na tretman koji Manchester United ima kod sudaca u ligi. Rekao je da je Unitedu suđeno više penala u zadnje dvije godine nego što je Liverpoolu u pet i pol godina koliko je on na Anfieldu. Nijemcu je u svojoj kolumni u Daily Mailu odgovorio legendarni engleski sudac Mark Clattenburg.

"Klopp je očito zabrinut za rezultate svoje momčadi kad je tako reagirao. Pametan je jer je birao riječi i pazio je da se ne dovede u probleme, ali ovo je očito bio pokušaj pritiska na suca Paula Tierneyja koji će suditi derbi. Želio mu je ući u glavu uoči utakmice. U pravu je kad je rekao da je Unitedu suđeno više penala, ali nadam se da je svima jasno da nema nikakve sudačke urote", piše Clattenburg i nastavlja:

"U pravu je kad kaže da Unitedovi igrači više padaju u šesnaestercu nego drugi, ali isto rade i njegovi igrači. Nema sumnje da su neki Unitedovi igrači insinuirali kaznene udarce koje će VAR, ako su dosuđeni, rijetko poništiti. Padaju u šesnaestercu u trenucima kad ne mogu zapucati prema golu. Lukavi su, sapliću se u protivničke noge i iznuđuju kaznene udarce. No istu stvar rade i Salah i Mane tako da se na to stvarno ne smije žaliti."

Clattenburg je spomenuo da od vremena Alexa Fergusona nije bilo ovakvog pritiska na suca uoči derbija.

"Zašto se nije žalio prošle sezone kad je Liverpool pobjeđivao u svakom kolu? Klopp nikad nije volio gubiti. Kad gubi, postaje nervozan. Vremena Alexa Fergusona, kad su suci išli na ruku Unitedu, su prošla. Ja sam jedini sudac koji je dosudio tri penala za protivničke momčadi na Old Traffordu, i to baš za Liverpool. No tad je trener Uniteda bio David Moyes. Nisam siguran da bi tako bilo da je Fergie bio na klupi", zaključio je Clattenburg.

Pročitajte više