LIGE PETICE

Slomio Manchester i zastavicu: Gol života proslavio izazivanjem dugog prekida

Foto: Gulliver / Getty Images

ISAAC MBENZA, krilni napadač Montpellierea na posudbi u Huddersfieldu, nije uspio zabiti nijedan gol u 22 utakmice u svom privremenom klubu. I onda kada je kolo prije kraja sezone konačno poentirao za nevjerojatan važan, bolje reći "štetan" gol, proslavio ga je sa stilom. 

U 60. minuti i pri vodstvu Manchester Uniteda 1:0 kod odavno iz lige ispalog Huddersfielda, vratar domaćih Lossl uzeo je loptu ubačenu pred njegov gol iz kornera i odmah je izbio daleko prema suparničkim vratima. Luke Shaw, koji je jedini bio pred Unitedovim golom, ne uspijeva očistiti loptu, koja dolazi do Mbenze. On izbija pred De Geu i lako ga savladava za konačnih 1:1.

Gol kojim je, kako će se pokazati 40-ak minuta kasnije, jalovi napadač drugoligaša među prvoligašima Manchester United izbacio iz Lige prvaka iduće sezone, Mbenza je proslavio tako da se zaletio prema korner zastavici, šutnuo je svom snagom i tako slomio. 

Tako je prouzrokovao komičnu situaciju jer je prekid trajao gotovo deset minuta dok je osoblje za održavanje stadiona uspjelo zamijeniti slomljenu zastavicu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više