Slovaci: Splićani bili u inspekciji, ovako bi mogao izgledati novi stadion Hajduka

Foto: Profimedia

PREDSTAVNICI Hajduka i splitskih gradskih vlasti obilaze europske stadione u potrazi za inspiracijom pri izgradnji novog stadiona. 

Hajduk na Poljudu igra od 1979. godine, a u narednim godinama moglo bi se krenuti u izgradnju novog splitskog stadiona. "Rekonstrukcija Poljuda je prioritet, koštalo bi 30-40 milijuna eura, ali onda smo sjeli i ovako rekli: Hajduk je ambiciozan klub i mi smo grad koji želi takav klub i želimo mu pomoći realizirati ambicije. Za to nam treba moderan stadion, a Poljud to ne može biti ni nakon svih mogućih obnova jer je građen u neko drugo vrijeme", rekao je prošle godine gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Slovački portal Šport.noviny otkriva da su predstavnici Hajduka i splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić posjetili novi stadion slovačkog prvoligaša Slovana iz Bratislave.

"Vidjeli smo nekoliko stadiona. Ovaj ispunjava naša očekivanja. Lijep je i ima izvrsne ekološke tehnologije. Želimo naš stadion u sličnom duhu", rekao je Kuzmanić.

Stadion Tehelne pole u Bratislavi otvoren je 2019. godine s kapacitetom od 22.500 sjedećih mjesta. Novi splitski stadion trebao bi imati 30 tisuća mjesta.

Pročitajte više