Napadač Hajduka napušta Split i besplatno prelazi u Osijek?

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

NAPADAČ Hajduka Filip Čuić (21) uskoro odlazi s Poljuda. Ovaj 1.88 m visoki napadač rodom iz Bosne i Hercegovine na Poljudu je proveo posljednjih pet godina, a dobio je i sporadične šanse u prvih 11. Ipak, nikad se nije potpuno nametnuo, pa mu Hajduk neće produljiti ugovor koji istječe ovog ljeta.

Čuić je za Hajduk dosad skupio šest nastupa, skromnih 114 minuta, s obzirom na to da je uvijek ulazio s klupe. Zabio je jedan pogodak, Slaven Belupu na Poljudu. S obzirom na to da do veće minutaže nije došao ni u posljednjim kolima, kada je Hajduk igrao bez imperativa rezultata, jasno je da se na njega ne računa.

Za dvadesetak dana postat će slobodan igrač, a Dalmatinski portal piše da je vrlo vjerojatno da će Čuić karijeru nastaviti u Osijeku. Navodno su mu na Opus Areni obećali da će dobiti više minuta i priliku za razvoj.

Grafika: Sofascore

Već kod prvijenca je ostao upamćen, ali nikad se nije do kraja nametnuo

Podsjetimo, Hajduk je ove sezone na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 4:0 u 22. kolu SuperSport HNL-a. Nikola Kalinić doveo je Splićane u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Josip Brekalo udvostručio je prednost u 47., Anthony Kalik dodao treći u 50., a Filip Čuić postigao četvrti gol u 68. minuti.

Čuiću, 20-godišnjem napadaču, ovo je bio šesti nastup za prvu momčad Hajduka te prvi gol. Postigao ga je tako što mu je Emir Sahiti fantastično dodao vanjskim dijelom kopačke, a Čuić se našao sam pred gostujućim golmanom Ivanom Sušakom. Primio je loptu, a zatim je spremio u mrežu.

Čuić je bio oduševljen prvijencem. Podigao je ruke, okrenuo se klupi na kojoj su se Marko Livaja i ostatak ekipe smijali, uhvatio Sahitija za glavu i poljubio ga u čelo, a na kraju je i salutirao. Nakon utakmice dao je izjavu za Hajduk Digital TV.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

"Deklasirali smo Slaven Belupo. U prvom poluvremenu nismo mogli probiti njihovu zadnju liniju, ali onda je ipak Kale pokazao kvalitetu i zabio. U drugom poluvremenu smo odlučili utakmicu nakon pet-šest minuta igre", rekao je Čuić, nakon čega je govorio o svom pogotku.

Zabio pa pitao Čulinu je li zaleđe

"Nemam što puno o tome govoriti. Svatko tko igra nogomet, pogotovo tko igra na ovim prostorima, zna kakav je osjećaj zabiti gol. Sretan sam. Satisfakcija je ogromna, kao da je pao kamen sa srca. Zabiti gol za Hajduk na Poljudu zbilja jest nešto neopisivo. Baš sam sretan", rekao je mladi napadač.

Čuić je postigao pogodak, a zatim pratio glavnog suca Antu Čulinu hoće li pokazati zaleđe. No to se nije dogodilo i pogodak je priznat. "Pitao sam ga je li zaleđe da budem 100 posto siguran da je pogodak", otkrio je Čuić.

Pročitajte više