Slovenci bez prvog vratara, Rapaiću bolje; U Maksimiru skauti Milana, Juventusa i Manchestera

NA DANAŠNJOJ zajedničkoj konferenciji za novinare, kao što se i očekivalo, moglo se saznati vrlo malo ili gotovo ništa o mogućim sastavima reprezentacija Hrvatske i Slovenije uoči sutrašnje prve utakmice dodatnih kvalifikacija za EP u Portugalu.

Za koga će se opredijeliti izbornici Hrvatske i Slovenije, Otto Barić i Bojan Prašnikar, vjerojatno se neće znati sve do sat vremena prije utakmice, kada su dužni dostaviti imena igrača koji će početi susret.

Jedna stvar je ipak sigurna. U Maksimiru neće braniti prvi vratar slovenske reprezentacije Marko Simeunovič, kojem liječnici nisu uspjeli sanirati ozljedu ramena. Vjerojatno će ga zamijeniti Mladen Dabanovič (Lokeren). O ostalim pojedinostima kad je u pitanju sastav i način igre, slovenski izbornik nije bio voljan govoriti.

U hrvatskoj vrsti problema s ozljedama imaju Rapaić, Srna, Babić i Šimunić. "Rapaić i Srna su bolje. Miki će sigurno biti među 18", izjavio je Barić na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton. Srnu i Šimunića muči gležanj, Rapaića aduktor, a Babića stopalo.

Hrvatski izbornik nije želio odgovoriti hoće li njegovi izabranici igrati oprezno ili će od početka uspostaviti presing, te da li će najbolji slovenski igrač Zlatko Zahovič dobiti "flastera". No, u hrvatskom tisku danas je objavljeno kako će Hrvatska vjerojatno krenuti s trojicom napadača - Olićem, Pršom i Mornarom, s tim da bi Pršo bio malo povučeniji, a glavni organizator igre trebao bi biti Jerko Leko.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebić naglasio je kako su sve ulaznice za zagrebačku utakmicu rasprodane, što znači da bi sutra "kockaste" trebalo bodriti oko 35.000 navijača. O velikom interesu za ovaj susret svjedoči i najavljeni dolazak 30 skauta iz europskih klubova, među kojima bi trebali biti i oni iz AC Milana, Juventusa i Manchester Uniteda.

Pročitajte više