Slovenci: Turaka ima 70 milijuna, ali na parketu smo "pet protiv pet"

Foto: AFP

SLOVENSKA košarkaška reprezentacija dogurala je do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Turskoj, u kojem ih očekuje vrlo teška prepreka – domaćin Turska.

I Slovenija i Turska vrlo su lako svladali svoje suparnike u osmini finala. Turci su 95:77 svladali Francusku, a Slovenija je još uvjerljivije, sa 87:58, eliminirala Australiju. U tom dvoboju je Goran Dragič uz 10 poena imao čak 8 asistencija i 4 skoka.

U susretu protiv Turske slovenski reprezentativci prvi puta na ovome prvenstvu neće imati prevlast svojih mnogobrojnih navijača na tribinama, ali Dragič tvrdi da ga to ne brine previše.

"Radi publike će nam možda biti malo teže u tom dvoboju. No, kada vidimo da cijela dvorana zdušno navija za suparničku momčad, do izražaja može doći karakter naše selekcije. Možda Turaka ima 70 milijuna, a nas samo dva, ali na igralištu će snage biti izjednačene, pet protiv pet. Ukoliko ostavimo srce na terenu, Turcima niti publika neće pomoći", najavljuje 24-godišnji bek Phoenix Sunsa i slovenske vrste u izjavi za MMC.

Slično rezonira i Sani Bečirovič.

"Atmosfera na tribinama će biti na njihovoj strani, ali to ne mora biti odlučujuće. Dovoljno smo kvalitetni i možemo pobijediti svakog suparnika."

Pročitajte više