Slovenski izbornik odredio momke za "povijesnu pobjedu protiv Hrvatske"

IZBORNIK Slovenije Matjaž Kek objavio je imena 18-orice igrača koji će se 20. kolovoza na Ljudskom vrtu u Mariboru suprotstaviti hrvatskoj reprezentaciji u prijateljskoj, a ujedno i pripremnoj utakmici za kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Matjaž Kek izabrao 18 igrača koji će se suprotstaviti Vatrenima

"Nema novih imena u momčadi, u utakmici protiv Hrvatske nastupiti će igrači koji su predviđeni za kvalifikacijske utakmice protiv Poljske i Slovačke. Smatram da su ovi igrači u mogućnosti suprotstaviti se ekipi koja je među pet najboljih na svijetu, pa čak ostvariti i pobjedu u našu korist", kazao je slovenski izbornik Kek pun hvale za hrvatsku reprezentaciju.

Izbornik Slovenije svijestan je snage hrvatske reprezentacije kao i individualnih mogućnosti igrača koji igraju u najjačim ligama svijeta.  Slovencima je jasno kako je atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji jako dobra i kako će radi podizanja morala u momčadi, uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, izbornik Bilić ući u utakmicu s najjačim snagama tražeći od svojih igrača maksimalni angažman.

"O Hrvatima i njihovim individualnim sposobnostima nema smisla previše govoriti. Poznajemo ih jako dobro i nema smisla govoriti kako ćemo se protiv njih postaviti. Imamo šanse jedino ako gledatelji napune stadion i stvore pravi štimung", rekao je slovenski izbornik svijestan da njegovi momci teško mogu pobijediti protiv svojih južnih susjeda, ali tvrdi kako je sve moguće.   

Popis reprezentativaca Slovenije

Vratari: Samir Handanović (Udinese), Jasmin Handanović (Mantova)

Braniči: Boštjan Cesar (Olympique Marseille), Luka Elsner (Domžale), Branko Ilić (Real Betis), Bojan Jokić (Sochaux), Mitja Morec (CSKA Sofija), Marko Šuler (Gent)

Veznjaci: Mišo Brečko (Koeln), Robert Koren (West Bromwich Albion), Andraž Kirm (Domžale), Darijan Matić (Interblock), Mirnes Šišić (Olympiacos), Anton Žlogar (Omonia)

Napadači: Valter Birsa (Sochaux), Miran Burgič (AIK), Zlatko Dedić (Frosinone), Milivoje Novaković (Koeln)

R.J.
Foto: planet.si/nzs.si

Pročitajte više