TRANSFERI

Službeno: Rebić dobio strašnu konkurenciju - stroj za golove visok 196 cm

Foto: Gulliver / Getty Images

BAS DOST (30), nizozemski napadač koji je u karijeri postigao 218 golova te bio najbolji strijelac nizozemske (2011./12.) i portugalske (16./17.) lige, prešao je iz lisabonskog Sportinga u Eintracht uz odštetu od 7 milijuna eura. S klubom iz Frankfurta potpisao je trogodišnji ugovor.

Robusni i visoki (196) centarfor starog kova prilično je statičan i za kriterije modernog nogometa čak i nepokretan, ali njegove golgeterske brojke su impresivne.

Probio se u Heerenveenu, za koji je u 73 utakmice postigao 52 gola. Otamo je 2012. prešao u Wolfsburg i na 117 utakmica postigao 48 golova. Njegov posljednji klub bio je portugalski velikan u kojem je imao fantastičan skor od 93 gola u 127 utakmica. 

Eintrachtu nedostaje upravo igrač od 20+ golova po sezoni, a dovođenje Dosta se, osim kao rješenje tog problema, može shvatiti trojako u kontekstu Ante Rebića.

Kao igrača koji je svojim performansama kompatibilan brzom i prodornom Rebiću, pa bi on i Dost mogli postati Eintrachtovi "Owen i Heskey".

Zatim, s obzirom na to da Rebić, premda po vokaciji drugi napadač, u Eintrachtu često igrao i kao špica, konkurencija zvijezdi koja se uljuljala u vlastitoj nedodirljivosti i postala nemotivirana.

Te konačno, kao zamjena za Rebića koji želi otići. 

Pročitajte više