POMOR FAVORITA NA US OPENU

Šok na US Openu: Dimitrov u maratonu izbacio Federera

Foto: Gulliver / Getty Images

BABY FEDERER senzacionalno je izbacio pravog u četvrtfinalu US Opena s 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Nakon aktualnog pobjednika i svjetskog broja 1, Đokovića, završnica jednog od četiri najveća turnira ostaje i bez peterostrukog osvajača njujorškog Grand Slama.

Federer (38) je prije ovog meča slavio u svih sedam prethodnih protiv deset godina mlađeg Grigora Dimitrova, kojem su otkako se pojavio tepali da je Baby Federer. Ali za razliku od Švicarca, njegov proklamirani bugarski nasljednik se umjesto na tenis fokusirao na građenje statusa najvećeg zavodnika i bonvivana na Touru. 

Zato je umjesto novog Federera sada 78. igrač svijeta. Ali i onaj koji je protiv jednog od najvećih ikad ostvario pobjedu karijere i izborio polufinale US Opena u kojem ga čeka Daniil Medvedev. To znači da će jedan od njih u nedjelju igrati svoje prvo finale Grand Slama.

Federer je nakon četvrtog seta tražio liječničku pomoć i otišao u svlačionicu na tretman zbog bolova u leđima, što je svakako pomoglo Dimitrovu.

"Jako se loše osjećam zbog ovog poraza. Razočaran sam jer sam igrao dobro i opet izgubio. Propustio sam veliku priliku. Nadao sam se da ću pobijediti i Grigora i bolove i onda imati dva dana odmora i oporavka prije polufinala. Osjećam sam bol tijekom cijelog meča, ali mogao sam igrati", komentirao je nakon poraza osvajač 20 naslova na Grand Slamovima. 

Federer je doista ovim porazom propustio veliku priliku koja mu se otvarala nakon Đokovićevog preranog ispadanja. Točnije, sada je tu veliku priliku dao Rafaelu Nadalu. Trostruki osvajač US Opena bi nakon što mu je očišćen put ispadanjem obaju najvećih rivala ovogodišnjim trijumfom došao do 19. Grand Slama i samo na korak od Federera po broju najvećih titula. 

Ispadanjem Federera više se ne može dogoditi ni ono čemu su se ljubitelji tenisa nadali - prvom susretu njega i Nadala na US Openu. 
 

Pročitajte više