Šok za Barcu. Želi vratiti Messija, ali sad je saznala da ne može registrirati Gavija

Foto: Profimedia

SVI španjolski mediji na naslovnicama su objavili odluku španjolskog suda po kojoj Barcelona ne može za iduću sezonu kao prvotimca registrirati Gavija. Barcelona tako trenutno za 2023./24. ostaje teško hendikepirana neigranjem 18-godišnjeg fenomena, koji je još od prošle sezone ključni igrač seniorske momčadi i čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 90 milijuna eura. 

Zašto genijalni klinac, koji je već sada ključni igrač Barcelone i Španjolske, mora biti degradiran u juniore?

Iako je Barcelona i ove godine nastavila s otpisivanjem nogometaša s visokim plaćama (Pique, Depay, Aubameyang...), njen budžet za plaće bi registracijom Gavija i dalje bio izvan okvira salary capa La Lige te ga treba smanjiti. Zato ne može registrirati Gavija kao igrača prve momčadi, jer bi s njegovom plaćom bila izvan gabarita, tako da se za sada Gavi pred iduću sezonu mora vratiti u mladu momčad.

To je naravno velika degradacija za mladog, ali genijalnog veznjaka, koji već ima čak 84 nastupa za prvu momčad Barcelone i koji je bio prvotimac Španjolske na SP-u u Kataru. Gavi je ove sezone u 37 utakmica za Barcelonu postigao dva i namjestio pet golova te za vikend igrao cijeli El Clasico. Jasno je zašto je Gaviju i Barceloni neprihvatljivo da se on sada smije registrirati samo za juniore.

Barcelona želi vratiti Messija, koji godišnje košta 40 milijuna eura, a ne može registrirati daleko manje plaćenog Gavija

Gavi je u rujnu prošle godine potpisao novi, seniorski ugovor s Barcelonom, ali sada ne može za iduću sezonu biti registriran kao prvotimac sve dok Barcelona ne smanji izdvajanja za plaće. Točnije, dok se ne riješi još igrača kako joj budžet za plaće ne bi bio u crvenom.

Preostaje joj još samo jedna žalba

Ovo je novi udarac za Barcelonu jer na ljeto želi vratiti Lea Messija, ali to očito ne može napraviti jer za sada ne može registrirati ni daleko manje plaćenog Gavija. Barcelona sada ima 20 dana za žalbu na spomenutu odluku suda, ali to joj je zadnji preostali pravni lijek. 

Pročitajte više