Šokantna Barcina prodaja na kraju prijelaznog roka. Novi Messi mora otići

Foto: Profimedia

ANSU FATI (20) debitirao je za prvu momčad Barcelone već sa 16 godina te porušio mnoge golgeterske rekorde u klubu, La ligi i Ligi prvaka. No nakon toga teške ozljede usporile su njegov čudesni uzlet tijekom kojeg je proglašen za nasljednika Lea Messija. Lijevo krilo za Barcelonu ima 109 nastupa, 29 golova i 10 asistencija. Prošle sezone odigrao je 51 utakmicu, ali samo 14 kao starter. Xavi je najavio da je ovo sezona povratka Ansua Fatija.

Barcelona hitno prodaje wonderkida

No par dana prije kraja prijelaznog roka iz Španjolske stižu šokantne vijesti. Barcelona, prisiljena nužnošću smanjenja budžeta za plaće, hitno prodaje Ansua Fatija. To pišu svi španjolski mediji. Fatijevu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 35 milijuna eura, a njegova godišnja plaća u Barceloni je 14 milijuna eura. Iako je bio programiran za superzvijezdu, simbol kluba, s ugovorom do 2027., Barcelona se sada očajnički rješava Fatija.

Spremna je i na prodaju i posudbu samo da smanji salary cap. To bi joj, u kombinaciji s 40 milijuna eura pozajmice od njemačkog investicijskog fonda LIBERO Football, Finance AG, koju Barca očekuje do sutra, pomoglo da prodiše. 

Superagent je već u Londonu na pregovorima s dva tamošnja kluba

Fati je na pripremama igrao jako dobro, ali na kraju prošle sezone su njegov otac Bori Fati i menadžer, superagent Jorge Mendes bili spremni na odlazak nezadovoljni Ansuovom minutažom i značajem u momčadi. Ansu je i ovog ljeta isticao da mu je Barca prvi izbor, ali Xavi je pokazao da je on njemu među posljednjima.

Naime, Fatiju je u prva tri kola dao tek 47 minuta. Manje od njega igrali su samo Raphinha, ali on je bio suspendiran na dvije utakmice, Ferran Torres i Fermin Lopez. Veliki obrat nije zatekao Mendesa. Jedan od najmoćnijih menadžera na svijetu već je u Londonu na pregovorima s Chelseajem i Tottenhamom. Barca treba veliku, skupu prodaju kako bi se spasila i njezin je izbor Ansu Fati. Španjolci pišu da je njegov transfer pitanje sata. 

Pročitajte više