Šokirani Belgijanci prozvali trenera: Protiv Ajaxa s četiri ofenzivca, a na Poljudu bunker?!

HAJDUK je u nevjerojatnoj završnici svladao Anderlecht i uzeo prve bodove u Europa ligi. Gol Ante Vukušića u 95. minuti bio je dovoljan za delirij na prepunom Poljudu, a nema sumnje da će Splićani nakon ove pobjede dobiti vjetar u leđa.

S druge strane Belgijancima još nije jasno što se dogodilo. Anderlecht je u šoku nakon ovakvog poraza za koji smatraju da je nezaslužen. Ali, nije im samo nesreće kriva što se iz Splita vraćaju praznih ruku već je nakon utakmice kritike morao trpjeti i trener Ariel Jacobs. Prvo su belgijski novinari napisali da je Jacobs igrao prezatvoreno te da su "Lukaku i Legear puno podignuli igru nakon što su ušli, za njih je moralo biti mjesta u početnom sastavu".

Nakon utakmice oglasio se i Johnatan Legear. Ofenzivni veznjak uzroke poraza vidi isključivo u taktici i postavi koju je Anderlecht igrao na Poljudu, a tim je neizravno prozvao trenera Jacobsa.

"Sami smo krivi za ovaj poraz. Igrali smo s osam defenzivnih igrača. Prošle godine smo protiv Ajaxa i Bilbaoa, koje su jače momčadi od Hajduka, igrali s četiri ofenzivca na terenu, a ovdje se dođemo braniti? Suarez je stalno bio pedeset metara od gola. Došli smo ovdje sačuvati nulu i to nam se osvetilo. U sljedećoj utakmici moramo slaviti, inače je gotovo", rekao je Legear.

Jacobs se, dakako, vadio na nedostatak sreće.

"Jako je teško ovako izgubiti. Ovo je velika nepravda. 15 minuta u drugom dijelu smo igrali previše opušteno, a ostatak utakmice smo imali pod kontrolom. Dobro smo otvorili utakmicu, bili bolji, a u prvom dijelu imali nekoliko lijepih prigoda."

"Očito da ovo nije godina za Anderlecht u Europi. Da smo u Splitu uzeli bod, imali bismo šanse, a ovako će biti jako teško."

I Marka Boussoufu šokirao je Vukušićev gol u posljednjim sekundama utakmice.

"30 sekundi prije gola lopta je bila oko Hajdukovog šesnaesterca. Ne može nam se dogoditi da nakon toga primimo pogodak. To se u ovakvim utakmicama jednostavno ne smije događati."

"Igrali smo dobro i organizirano. Imali smo bolje šanse. Dobro, na kraju je utakmice Proto imao jednu obranu, ali smo ostatak bili bolji. Nažalost, nismo uspjeli to okruniti pogotkom."

Vratar Silvio Proto uspio je 94 minute sačuvati praznu mrežu. Na njegovu žalost, to nije bilo dovoljno da Anderlecht izbjegne poraz.

"Jako je teško kad ovako izgubite. Posebno nakon što smo bili na korak od osvajanja boda i dosta prilika koje nismo iskoristili."

Zanimljivo, Proto ovaj poraz nije doživio tako katastrofalno kao ostatak momčadi.

"Prošli smo i teže situacije od ove. Ovaj poraz nije tako težak kao onaj kad smo ispali od Partizana. Sad su pred nama četiri utakmice da popravimo sve i moramo dobiti sve četiri."

Pročitajte više