PREMIERSHIP

Solskjaer o isključenju Martiala: Lamela je zbog te pljuske vjerojatno na operaciji

Foto: Getty Images

TEK PETI put u 142-godišnjoj povijesti kluba, a prvi put od 1986., Manchester United izgubio je prve dvije domaće utakmice u sezoni, no ovo što mu se dogodilo protiv Tottenhama ne može se okarakterizirati običnim porazom, nego potpunim krahom na terenu.

Spursi su na Old Traffordu slavili 6:1 i tako nanijeli Unitedu jedan od najtežih poraza u povijesti te postali treći klub koji mu je zabio šest golova u premierligaškoj utakmici. Još davno prije osnutka Premier lige, u rujnu 1953., Wolverhampton je razbio Man Utd čak 8:1.

Tako je Ole Gunnar Solskjaer, započinjući obraćanje javnosti, rekao jedinu moguću pozitivnu stvar: "Ovo nije najgori dan u povijesti Manchester Uniteda."

"Ovo je najgori dan u mojoj karijeri menadžera Manchester Uniteda i najgori dan u karijerama svih ovih igrača u Manchesteru. Ali nije najgori dan u povijesti kluba, nego smo se i ranije oporavljali", rekao je Solskjaer.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE.

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale. 

"Teško je objasniti. Izgubili smo 6:1 kod kuće od vrlo dobre momčadi, ali smo uvelike pridonijeli vlastitom raspadu", dodao je menadžer Uniteda.

Solskjaer: Lamela je zbog Martialove pljuske sad vjerojatno na operaciji

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 28. minuti kad je isključen Anthony Martial. Iščekujući udarac iz kuta, Lamela je laktom u vrat odgurnuo Francuza, koji ga je zauzvrat lagano pljusnuo i za to zaradio isključenje jer se Argentinac "u bolovima" srušio na tlo.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU ZA CRVENI KARTON.

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale. 

"Crveni karton je napravio veliku razliku. Svaka čast Martialu što je ostao na nogama nakon što ga je Lamela udario. Nije smio tako reagirati, ali dao mu je laganu pljusku, zbog koje je Lamela sad vjerojatno na operaciji. Da se radi o mom sinu, znam što bih mu rekao. Anthony zna da nije smio tako reagirati. Dobro je što on nije pao, ali da jest, možda bi drugi tip bio isključen. Da je Lamela moj igrač, dobio bi svoje. Nije smio tako reagirati", objasnio je Solskjaer.

"Svi griješe, ali mi smo danas napravili gomilu pogrešaka i to se vidi iz rezultata. Kad gubiš 2:1, još imaš šansu. Kad minutu kasnije gubiš 3:1, teško je. Kad gubiš 4:1, to je već stvar karaktera. Trebali smo im zatvoriti prilaze golu, ali nismo bili agresivni", rekao je Norvežanin i zaključio kako je jako dobro što sad slijedi reprezentativna stanka u kojoj će moći razbistriti glavu i sve dobro izanalizirati.

Shaw: Kao da smo se predali, sramotno...

Igrači su, čini se, bili samokritičniji. Luke Shaw je rekao da je ova izvedba bila sramotna i da su iznevjerili mnoge.

"Nismo imali koncentracije, a onda smo napravili pogrešku, pa još jednu, pa još jednu... Isključili smo se. Zaista boli. Manchester United ne bi smio ovako gubiti. Kad smo ostali na 10 igrača, kao da smo se predali. Ovo je sramotno, iznevjerili smo puno ljudi. Iznevjerili smo i sebe. Trebamo se pogledati u ogledalo jer nismo ni blizu onoga što bismo trebali biti", rekao je Shaw.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više