Svjetsko prvenstvo

Solskjaer odbio naslijediti hrvatskog trenera koji je neočekivano dobio otkaz

Foto: EPA

NORVEŠKI nogometni stručnjak Ole Gunnar Solskjaer odbio je poziv iranskog nogometnog saveza da bude izbornik reprezentacije koja će se krajem ove godine natjecati na Svjetskom prvenstvu u Kataru u skupini B s Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Walesom.

Podsjetimo kako su tijekom ovog tjedna, prilično iznenađujuće, čelnici iranskog nogometnog saveza smijenili hrvatskog stratega, 53-godišnjeg Dragana Skočića, koji je izborio plasman na SP te je ukupno ostvario 15 pobjeda tijekom posljednjih 18 utakmica. No Iran je izgubio u dva od zadnja tri nastupa, što je očito bilo dovoljno za smjenu.

Spominje se i Branka Ivankovića

Odmah nakon tog rastanka tamošnji mediji su naglašavali kako je možda i najozbiljniji kandidat za upražnjenu poziciju još jedan hrvatski trener Branko Ivanković, no za sada još nije službeno objavljeno ime novog izbornika Irana.

Engleski mediji pišu da je i Solskjaer bio jedan od stratega s kojim se pregovaralo, no Norvežanin je taj poziv odbio. Podsjetimo kako je Solskjaer u karijeri u dva navrata vodio norveški Molde, radio je u velškom Cardiffu, a posljednji posao od 2018. do 2022. godine imao je u Manchester Unitedu.

Pročitajte više