Sombor shuffle, dodavanje preko cijelog terena, iza leđa... Pogledajte Jokićev show

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ je za samo pola sata u igri u pobjedi Denvera nad Atlantom 142:110 ostvario pothvat. Postigao je 19 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija. Dodao je i dvije ukradene lopte. Za samo tri četvrtine Jokić je ostvario 25. triple-double sezone. Tako je postao tek treći igrač u povijesti kojem je uspjelo u više od jedne NBA sezone imati toliko triple-double partija.

Jokiću je to ukupno čak 130. triple-double u regularnoj sezoni, po čemu je četvrti u povijesti NBA lige. Nedostaje mu za njega još "samo" osam triple-double partija kako bi se na trećem mjestu izjednačio s Magicom Johnsonom, jednim od najvećih košarkaša svih vremena.

Najbolji igrač aktualnih NBA prvaka i MVP šampionskog finala je spomenuti učinak ostvario nizom spektakularnih poteza. Među njima se ističu poentiranje sada već čuvenim "Sombor shuffleom", pa još jedna Jokićeva specijalnost, dodavanje preko cijelog terena u stilu quarterbacka američkog nogometa te asistencijom bez gledanja.

Tako je Jokić protiv Bogdana Bogdanovića, sunarodnjaka i kapetana Srbije koji je postigao 18 poena, vodio Denver do važne pobjede za prvo mjesto Zapada u završnici regularnog dijela sezone.

Pročitajte više