PREMIERSHIP

Son o iskustvima u vojsci: Ostali na početku uopće nisu razgovarali sa mnom

Foto: Getty Images

TOTTENHAMOVA zvijezda Son Heung-min iskoristio je prekid sportskih natjecanja zbog pandemije koronavirusa kako bi konačno odslužio vojni rok u svojoj domovini.

Obvezni vojni rok u Južnoj Koreji traje minimalno 18 mjeseci, što profesionalnom sportašu može upropastiti karijeru, ali zaslužni sportaši dobivaju poseban popust. Son ga je zaslužio kao kapetan reprezentacije koja je 2018. osvojila Azijske igre, ali ni to ga nije u potpunosti spasilo od vojske. Svejedno je ostao dužan odraditi tri tjedna.

Službu je završio prije nepunih mjesec dana, a po povratku u London govorio je o iskustvima.

"Bilo je to dobro iskustvo, ne smijem govoriti o svemu što sam radio, ali uživao sam. Svi dečki su bili ljubazni. Tri tjedna su bila teška, ali pokušao sam uživati u njima. Ne znam kako je bilo drugima, ali meni su ta tri tjedna bila jako duga", rekao je Son pa se osvrnuo na odnos s drugim vojnicima.

"Naravno, prvog dana se nismo poznavali pa je bilo malo čudno, ali uskoro smo se upoznali i stalno provodili vrijeme zajedno. Kad si u sobi s 10 ljudi, postanete bliski. Radili smo zajedno, pomagali jedni drugima i to je bilo fantastično. Prva dva dana dečki nisu uopće mogli razgovarati sa mnom, ali poslije su se već počeli šaliti. Na kraju smo svi uživali u međusobnom društvu."

Ipak, vrlo je sretan što se vratio u Englesku i što će uskoro ponovno raditi ono što najviše voli - igrati nogomet. Premier liga trebala bi ponovno krenuti 17. lipnja.

"Kad sam se vratio, bio sam vrlo uzbuđen, pogotovo nakon služenja vojnog roka. Ne znam kako su se drugi dečki osjećali, ali meni su nedostajali. Bilo mi je drago opet vidjeti Kanea, Ndombelea, sve suigrače. Nevjerojatan je osjećaj kad smo svi zajedno nasmijani. S tim dečkima provodim skoro više vremena nego s obitelji, a način na koji su mi izrazili dobrodošlicu bio je vrlo emotivan. Bio sam vrlo sretan i nisam se mogao prestati smiješiti, kao i obično", zaključio je simpatični Korejac.

Pročitajte više