Sopić: Dvije utakmice, gol u gostima... Ne znam ima li zlatnog gola, nek nam jave

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO i Rijeka odigrali su 0:0 u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog kupa. U na trenutke iznimno dosadnoj utakmici na Maksimiru obje momčadi imale su po jednu veliku šansu, ali su i jedna i druga pogodile okvir gola. Uzvratna utakmica igra se sljedeće srijede na Rujevici. Ovo su prve reakcije nakon susreta na Maksimiru.

Matej Mitrović, stoper Rijeke: "Možemo žaliti. Dobra utakmica s obje strane, i mi i oni smo imali dobre prilike. Prvo poluvrijeme je odigrano, sad je sve na nama na Rujevici. Nastojali smo igrati, znali smo da imamo kvalitetu i naravno da smo pokušali zabiti gol, prednost je kad ga zabiješ u gostima. Nije išlo, ali i dalje je ovo pozitivan rezultat. Sad se okrećemo Osijeku, a onda ćemo razmišljati o uzvratu."

Stefan Ristovski, branič Dinama: "Prava borbena utakmica. Dobro smo ušli u susret, poslije smo stali u blok. Smatram da je Rijeka odličan protivnik, što je pokazala i danas. Mislim da je remi realan. Idemo se regenerirati pa onda po pobjedu. S tim pravilom gola u gostima ni ovaj rezultat nije loš.

Odigrali smo mušku utakmicu i idemo tamo puni samopouzdanja te se nadamo da ćemo osvojiti Kup. Kako se ja pripremam za Rujevicu? Ma ne pripremam se nikako. Idemo tamo po ono što smo zacrtali na početku sezone."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Iskreno, moram reći da nije bila posebno kvalitetna utakmica. Došli smo postići pogodak. Mislim da smo u prvom dijelu morali bolje, Dinamo nije bio na razini zadnjih 10 utakmica. Moram skinuti kapu svojim igračima, nije lako nakon tri poraza. Nije to kao da igraš nogomet pred zgradom pa ćeš ti sada nekog pobijediti.

Rekao sam dečkima da možemo, no krenuli smo s dvije karakteristične greške za nas u posljednjim utakmicama i onda nije bilo jednostavno igrati. Mislim da je bilo situacija gdje smo mogli bolje reagirati. Ovo finale Kupa treba gledati kroz dvije utakmice, gol u gostima, ne znam koliko varijabli je tu. Ja sam sretan jer će biti puna Rujevica i mislim da su šanse 50-50. Nema zlatnog gola? Ne znam, nisam siguran, možda ima, trebaju nam javiti.

Htjeli smo po svaku cijenu zabiti gol, ali igrate protiv Dinama na Maksimiru, i njih se nešto pita. Mislim da je rezultat realan. Mislim da smo imali nelošu šansu u zadnjoj minuti, ali možda i ja sad pričam gluposti. Moram još jednom pogledati situaciju. 

Dilaver? Zadnju utakmicu je odigrao u Varaždinu, a prije toga po onom ledu u Gorici. Ja mu skidam kapu, čovjek pije tablete koje su stvarno loše za zdravlje samo da može sjediti na klupi. Ti moraš na terenu imati jednog muža, kako bi rekli moji Zagorci, a mi smo imali dobro raspoložene Mitrovića i Radeljića. Moram zahvaliti Dilaveru što se uopće skinuo i što je pomagao našoj mladosti da izborimo pozitivan rezultat.

Franjo Ivanović nam je trebao za visoki presing. Moram reći da nije bio njegov dan, ali je dao sve od sebe. No svaka mu čast koliko je istrčao i koliko se borio. Probali smo s Marićem jer smo vidjeli da ima prostora u međulinijama. Ali kad kao gost dođeš na Maksimir, moraš pokušati zabiti svoju jednu-dvije prilike, a ako ih ne zabiješ, 0:0 je najbolji rezultat.

Jakirović? Najvažnije je da se držimo fair-playa. Svatko vidi situaciju na svoj način, ali kad si s nekim prijatelj, naravno da sve komentiraš. To što smo mi sad na suprotnim stranama, to nema nikakve veze. Uzvrat? Iskreno se nadam da ćemo igrati nikako, ali pobijediti."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Žao mi je što nismo iskoristili dobar ulazak u utakmicu, imali smo dvije dobre šanse. Poslije je bilo oprezno s obje strane, znamo radi čega, radi gola u gostima. Možda smo mogli bolje odraditi tranziciju u nekim situacijama, Rijeka se dobro branila, imali su i stativu Fruka.

Gol u gostima? Naravno da je bitno da ne dozvoljavaš prilike, znali smo da je Rijeka opasna u kontri. Važno je da nismo primili gol kad već nismo uspjeli pobijediti, ovo je vrlo aktivan rezultat za nas. Ako tamo zabijemo gol, bit ćemo u velikoj prednosti.

Uzvrat? Utakmica kao utakmica, profesionalci smo. Pripremit ćemo se dobro, igramo za trofej, pokušat ćemo sve da zabijemo gol i da pobijedimo. Rijeka ima posebnu energiju kod kuće uz nabrijanu publiku. Imamo iskustva i napravit ćemo sve da osvojimo trofej.

Ne razumijem zašto u prvenstvu možemo koristiti 23 igrača, a sad možete 18 plus dva vratara. Složili smo da imamo sve opcije na klupi. Momci koji nisu bili danas u rosteru će igrati u subotu. Tako smo razmišljali.

Sopić? Željko i ja se jako dobro poznajemo, igrali smo skupa, igrali smo i mali nogomet, dosta smo trofeja osvojili. Nema tu zle krvi, ima malo podbadanja, ali sve je to u dobroj atmosferi."

Pročitajte više