Sosina partija života. Pogledajte briljantnog beka Hrvatske u meču njemačkih velikana

Foto: Profimedia

BORNA SOSA briljirao je u prvoj utakmici doigravanja za Prvu Bundesligu. Lijevi bočni reprezentacije Hrvatske namjestio je dva gola u pobjedi Stuttgarta nad HSV-om 3:0. Pali velikani njemačkog nogometa osvajali su sve domaće trofeje te eurokupove i igrali im finala, a sada se bore za opstanak u prvoj ligi odnosno ulazak u nju, Stuttgart kao treći odostraga u prvoj, a HSV kao trećeplasirani u drugoj ligi.

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ SOSU U JEDNOJ OD PARTIJA ŽIVOTA

Čudnu situaciju za kultne klubove daleko lakšom pred uzvrat za Stuttgart učinio je Sosa savršenim ubacivanjima ljevicom iz kornera na trepavicu. Prvo Konstantinosu Mavropanosu za gol već u 1., a onda i Serhouu Guirassyju u 54. minuti.

Osim toga, kako pokazuje statistika, ali i priložene snimke, Sosa je sjajno probijao stranu, driblao suparnike i isticao se preciznim dugim loptama. Brojke u ključnim kategorijama i ocjena koju je na osnovu njih dobio svjedoče da je bek Hrvatske i Stuttgarta protiv HSV-a možda odigrao utakmicu karijere. 

Sosa (25) je u Stuttgart došao u ljeto 2018. iz Dinama uz odštetu od 6 milijuna eura. Nakon 112 utakmica, 5 golova i 35 asistencija u Njemačkoj, vrijednost mu je prema Transfermarktu 15 milijuna eura.

Pročitajte više