SP rukometašica: Hrvatska - Nizozemska 27:29

U susretu 1. kola A skupine Svjetskog prvenstva u Sankt Peterburgu su rukometašice Hrvatske izgubile su od Nizozemske sa 29:27 (17:11). Pred 200 gledatelja u Ledenoj dvorani sudili su Danci Olsen i Pedersen. L



HRVATSKA: Stančin, Jelčić, Tatari 1, Hrgović 1, Čop 3, Golubić 1, Arslanagić 5, Pušić 4, Horvat 1, Pasičnik 6 (3), Popović, Franić 4, Vresk, Pensa 1.

NIZOZEMSKA: Tienstra, Klijn, Mulder 6, Roelofsen, Pusic 1, Burgers 2, Lamein 4 (4), Van der Waal, Van der Koelen, Van der Wiesel 6 (1), Hoffman, Hilster 6, Paap, Visser 3, Groot 1.

Isključenja: Hrvatska 20 minuta, Nizozemska 14.

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Nizozemska 6 (4)

Hrvatski rukometašice poražene su u premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Sankt Peterburgu od Nizozemske sa 29:27 (17:11), no više od poraza razočarala je vrlo slaba igra izabranica Josipa Šojata. Bila je to prva utakmica uopće SP-a u ogromnoj Ledenoj dvorani, koja prima 16.000 gledatelja, a zjapila je sablasno prazna sa jedva 200-tinjak. Početak je bio odličan, Hrvatska je u povela sa 6:2 i onda nam se igra doslovce "raspala", do poluvremena su Nizozemke protunapadima nemilice punile mrežu Barbare Stančin, a u napadu je napravljeno bezbroj pogrešaka. U prvih šest minuta prvoga poluvremena dali smo šest zgoditaka, a u preostale 24 minute - pet.

Svaku nadu u povoljan rezultat oduzele su ozljede dvije glaven igračice - Maide Arslanagić (šaka) i Svitlane Pasičnik (gležanj), a bez njihove pomoći gledali smo pravo "mučenje". Nizozemke su u jednom trenutku imale "plus-sedam" (26:19), da bi u završnici ipak "procurilo" u napadu, pa smo minutu prije kraja imale zaostatak od svega 28:27. Sedmerac Pearl van der Wissell Jelčić nije uspjela obraniti i stigao je neugodan poraz koje bi hrvatske rukometašice mogao koštati plasmana među prve tri reprezentacije u skupini i odlaska u drugi krug.

U utorak u 19 sati Hrvatska igra sa Japanom.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više