Spahija: Reprezentacija će se oporaviti prije nego hrvatska klupska košarka

NEVEN SPAHIJA sa svojom je momčadi Fenerbahčea stigao u Zagreb gdje će u utorak odigrati pripremnu utakmicu protiv hrvatskog prvaka. Dan ranije s nekolicinom je igrača posjetio KK Rudeš, klub u kojem odnedavno obnaša funkciju potpredsjednika.

KK Rudeš je godinama bio Cibonina filijala, ali nakon prekida suradnje odlučili su sami krenuti u proizvodnju igrača. Želja je stvoriti stabilnog prvoligaša sa jednim od najboljih omladinskih pogona. Mlađe generacije kluba imale su priliku fotografirati se sa Spahijom, Bojanom Bogdanovićem i još nekoliko igrača turskog prvaka.

"Nisam prekinuo odnos sa hrvatskom košarkom. Želim svojim iskustvom pomoći mladim igračima, ali još uvijek je rano za moj povratak u Hrvatsku", rekao je Spahija koji i dalje ne želi detaljnije komentirati situaciju oko hrvatske reprezentacije:

"Prerano je da bih išta govorio o toj temi. Trebamo pustiti Savez da radi, da se sve slegne i onda rezimira. Uostalom, nisam niti gledao utakmice Hrvatske na Eurobasketu, u Turskoj su prenosili samo njihovu reprezentaciju", kaže hrvatski stručnjak odbijajući upite o svom mogućem angažmanu na mjesto hrvatskog izbornika.

"Hrvatska reprezentacija ima bolje izglede da se oporavi nego hrvatska klupska košarka. Cibona je riješila neke probleme, Cedevita i Zagreb su pozitivni primjeri, ali treba obnoviti zadarsku, splitsku i šibensku košarku".

S Fenerbahčeom će ove sezone braniti dvostruki naslov u Turskoj.

"Cilj su nam domaći trofeji. Imamo jaku momčad, ali i budžet je bitan za uspjeh. Još nismo na razini CSKA, ali blizu smo. Na kraju igraju igrači, a ne novci", dodaje trener koji sada u momčadi ima čak tri sunarodnjaka. Ovog je ljeta iz Cibone stigao Bojan Bogdanović.

"Od Bojana očekujem da bude i bolji nego što je bio u Ciboni, ali imat će drugačiju ulogu. U Ciboni je puno toga ovisilo o njemu, a sada će imati suigrače koji ga mogu pokriti, kaže Spahija i dodaje kako su mu teško pale ozljede Roka Ukića i Marka Tomasa, predvodnike "hrvatskog" Fenera.

"Ukić bi se trebao brzo vratiti i početi trenirati već ovih dana, ali veliki problem mi predstavlja ozljeda Tomasa. Njega ću teško moći nadoknaditi, tri-četiri mjeseca je dug period", rekao je Spahija.

Pročitajte više